Antena Căutare

Imagini spectaculoase! Cel mai vechi parc de distracții din lume a fost deschis acum 400 de ani și funcționează și azi

Deschis în 1583, parcul de distracții Bakken din Danemarca este, potrivit Guinness World Records 2013, cel mai vechi parc de distracții din lume aflat în funcțiune. Parcul Bakken este situat într-o zonă rurală din Klampenberg, la 10 km nord de Copenhaga.

Imagini spectaculoase! Cel mai vechi parc de distracții din lume a fost deschis acum 400 de ani și funcționează și azi
Parcul Bakken din Danemarca

Deschis în 1583, parcul de distracții Bakken din Danemarca este, potrivit Guinness World Records 2013, cel mai vechi parc de distracții din lume aflat în funcțiune. Parcul Bakken este situat într-o zonă rurală din Klampenberg, la 10 km nord de Copenhaga, scrie Agerpres.

Bakken, care tradus înseamnă ''Dealul'', oferă amestecul perfect de distracție atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind un loc de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie. Aici, din cauza valorii istorice și a locației unice, nu vor putea fi văzute magazine ale marilor comercianți și nici reclame luminoase. În locul unui talmeș-balmeș de structuri colorate, vizitatorii sunt întâmpinați de mici magazine independente și tarabe tradiționale, potrivit site-ului www.bakken.dk.

În cadrul parcului există cinci montagne-russe — Mariehonen, Mine Train Ulven, Racing, Rutschebanen și Tornado. Cel mai renumit este Rutschebanen, trenulețul realizat din lemn fiind inaugurat în 1932. Pe lângă acestea mai sunt alte 33 de montagne-russe-uri pentru toate vârstele și cu mai multe niveluri de periculozitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un alt element reprezentativ este clovnul Pjerrot, mascota parcului, care de-a lungul timpului a urat bun venit și a evoluat în spectacole în fața a zeci de generații. Potrivit tradiției, fiecare atracție a parcului este, și astăzi, deținută de proprietari diferiți.

Pe lângă atracțiile tradiționale, în parcul Bakken mai există jocuri de tragere la țintă, tonomate, mașinuțe electrice, plimbări cu căruțe trase de cai, o sală de spectacole Bakkens Hvile și Circus Revue, care are reprezentații în fiecare vară.

Încă de la inaugurarea sa, parcul a fost unul dintre cele mai populare locuri în care danezii veneau să se recreeze. Și în prezent, chiar dacă are o vechime de peste 400 de ani, parcul continuă să fie la fel de popular, menționează www.navigator.ro.

Apariţia neaşteptată a unui OZN chiar în timpul zilei! Oamenii au văzut extratereştrii cu ochii lor! (VIDEO)... Orice ai face, să nu folosești aceste cuvinte pe Internet! Serviciile secrete te vor crede terorist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x