Antena Căutare

Cele mai traznite si inutile inventii au fost premiate in SUA

Este un eveniment anual, in cadrul caruia sunt premiate acele realizari stiintifice care, „intr-o prima faza starnesc rasul, apoi te pun pe ganduri”. Ceremonia de anul acesta, a 22-a la numar, a fost gazduita de Universitatea Harvard.

Printre laureati Ig Nobel Prize s-a aflat un grup de psihologi din Olanda, care au demonstrat de ce Turnul Eiffel pare mai mic, daca inclini capul spre stanga. Echipa de cercetatori din Japonia a primit aceasta distinctie pentru dispozitivul inventat de ei, SpeechJamme, si care inchide gura unui vorbaret, prin dezorientarea creierului.

Un om de stiinta din Rusia s-a numarat, la randul lui, printre cei „evidentiati” pentru ca a pus la punct o tehnologie care transforma explozibil nefolosit in diamante. „Doamnelor, daca aveti nevoie de pietre pretioase, ne intalnim dupa ceremonie. Dar nu uitati sa aduceti explozibilul de care nu mai aveti nevoie”, a glumit cercetatorul rus.

Pe scena a urcat, de asemenea, un grup de cercetatori americani, care au descoperit ca cimpanzeii se pot distinge intre ei dupa forma spinarii, in timp ce colegii lor din Elvetia au fost recompensati cu Ig Noble Prize pentru ca au elucidat un mister: de ce isi schimba culoarea parul unui locuitor dintr-un sat elvetian.

O echipa alcatuita din oameni de stiinta din Marea Britanie si Statele Unite a fost premiata la categoria „fizica” pentru ca a explicat traiectoria de deplasare a „cozii de cal” (este vorba de parul prins sub aceasta forma) la femei si barbati. Un angajat al Universitatii din California a beneficiat de atentia juriului pentru ca a depistat de ce se sar stropi din ceasca de cafea in mers.

Sursa: Incomemagazine.ro

Romanii par maestri in fentat munca: "Dorel", in actiune pe pod... GALERIE FOTO: Stas Fedyanin, sexy si... rau! Iti vine sa crezi ca e barbat?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x