Antena Căutare

Mica Sirena din Copenhaga a implinit 100 de ani!

Intreaga lume a sarbatorit centenarul Micutei Sirene, faimoasa statuie din Copenhaga.

Mai multe tinere au imbracat costume de sirena, si-au vopsit pielea pentru a arata intocmai ca personajul inspirat din basmul lui Hans Christian Andersen si au pozat langa cele mai mari atractii turistice din lume.

Evenimentul a avut loc la o suta de ani de la crearea celebrului monument. Carl Jacobsen, fiul fondatorului unei beri faimoase, i-a cerut sculptorului Edvard Eriksen sa realizeze statuia micutei sirene, dupa ce a fost impresionat de piesa de balet cu acelasi nume.

Sculptorul a dorit ca balerina Ellen Price sa ii fie model, insa ea a refuzat sa pozeze nud. De aceea, i-a folosit doar chipul, trupul apartinand sotiei sale, Eline Eriksen.

Statuia din bronz cu inaltimea de 1,25 metri si greutatea de 175 de kilograme a fost dezvelita pe 23 august 1913, pe faleza portului Langelinie.

Potrivit Der Spiegel, opera expusa in portul din Copenhaga ar fi o copie, originalul aflandu-se intr-un loc secret.

In lume, mai exista 13 copii ale statuii, una dintre ele fiind expusa in Piatra Neamt.

De-a lungul timpului, statuia a fost vandalizata de nenumarate ori, insa autoritatile au reusit sa o reintregeasca de fiecare data. Pentru a evita viitoarele distrugeri, oficialii planuiesc sa mute Mica Sirena mai departe de faleza.

FOTO: Hepta

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 24 august!... Un oras din Japonia a fost invadat de caprioare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x