Antena Căutare

Se iau măsuri drastice pentru evitarea unei catastrofe globale. Singura soluție găsită ar putea avea consecințe grave!

Cercetătorii analizează crearea unei bariere în stratosferă prin pulverizarea unor chimicale care să reducă radiaţia solară şi să prevină încălzirea globală, iar costul ar fi ”remarcabil de scăzut”, de circa 2,25 de miliarde de dolari pe an pe parcursul unei perioade de 15 ani, potrivit unui studiu citat de Reuters.

incalzire globala

Cercetătorii analizează crearea unei bariere în stratosferă prin pulverizarea unor chimicale care să reducă radiaţia solară şi să prevină încălzirea globală, iar costul ar fi ”remarcabil de scăzut”, de circa 2,25 de miliarde de dolari pe an pe parcursul unei perioade de 15 ani, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Unii cercetători afirmă că tehnica de geoinginerie cunoscută sub numele de injecţie cu aerosoli în stratosferă (stratospheric aerosol injection - SAI) poate limita creşterea temperaturilor care provoacă schimbările climatice.

Această metodă, încă nedovedită şi ipotetică, ar implica utilizarea unor furtunuri uriaşe, tunuri sau avioane proiectate special pentru a pulveriza cantităţi mari de particule de sulfat în stratul superior al atmosferei, care să acţioneze ca o barieră reflectivă împotriva luminii solare.

Costul total al lansării unui program SAI pe parcursul unei perioade de 15 ani ar fi de 3,5 miliarde de dolari, au afirmat cercetători de la Harvard University într-un raport publicat în revista Environmental Research Letters. Aceştia au adăugat că, în medie, costul operaţional anual ar fi de circa 2,25 de miliarde de dolari, pe parcursul a 15 ani.

Respingând alte metode de lansare, din cauza costurilor şi a fezabilităţii, cercetătorii au spus că poate fi proiectat un avion care să zboare la o altitudine de aproximativ 20 de kilometri şi care să transporte o încărcătură de 25 de tone.

După informaţii obţinute direct de la companii aerospaţiale şi producătoare de motoare, cercetătorii au afirmat că au dezvoltat un proiect cate ar putea fi potrivit şi gata să fie lansat în 15 ani, pentru reducerea ritmului de creştere a temperaturilor la jumătate.

Cercetătorii au subliniat că este doar un scenariu ipotetic.

Există şi riscuri legate de această tehnologie netestată. Cercetătorii au spus că SAI poate avea consecinţe negative, cum ar fi provocarea de secete sau fenomene de vreme extremă în alte părţi ale lumii, ar putea afecta culturile agricole şi ar putea provoca probleme de sănătate publică sau de guvernanţă.

Această soluţie nu ar rezolva nici problema creşteri emisiilor de dioxid de carbon, principala cauză a încălzirii globale.

Moment istoric transmis în direct de NASA! Aterizare riscantă pe Marte, după șapte ani de așteptare... Adam și Eva au existat! Povestea din Biblie a fost demonstrată! Descoperirea istorică ce dă peste cap teoria evoluției...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x