Antena Căutare

Cercetatorii chinezi au creat un miel modificat genetic

Oamenii de stiinta chinezi au reusit sa cloneze un miel modificat genetic ce contine un tip de grasime buna pentru organismul uman care se gaseste de obicei in peste, nuci, seminte si legume verzi, relateaza Daily Mail.

Mielul Peng Peng a cantarit 5,74 kilograme la momentul nasterii care a avut loc intr-un laborator din vestul Chinei. Mielul creste normal si este la fel se sanatos ca si unul obisnuit.

O gena responsabila de producerea de grasimi nesaturate a fost iimplantata in celula ce a fost inserata intr-un ovul nefertilizat de oaie. Astfel, mielul are o carne ce contine grasimi bune pentru a fi consumate de catre oameni. Ovulul a fost introdus apoi in uterul unei oi care a devenit mama surogat pentru Peng Peng.

In China se aloca resurse importante unor astfel de proiecte deoarece tara are de hranit 22% din populatia lumii si detine doar 7% din terenurile arabile de pe Pamant. Din acest motiv, cercetatorii spera sa descopere noi surse de alimentatie.

Foto: punemirror.in

Marea Britanie: Un barbat a fost salvat de la moarte de un... kebab!... Un baietel a mers la gradinita cu trei pachete de cannabis in buzunar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x