Antena Căutare

Cercetătorii cred în Dumnezeu. Știința și religia au multe puncte comune!

Lumea, în general, se împarte în cei care cred în știință și cei care cred în Dumnezeu. Sau cel puțin așa ai crede, la o privire superficială, plecând de la prejudecata potrivit căreia evoluționismul și creaționismul se exclud în mod obligatoriu

Lumea, în general, se împarte în cei care cred în știință și cei care cred în Dumnezeu. Sau cel puțin așa ai crede, la o privire superficială, plecând de la prejudecata potrivit căreia evoluționismul și creaționismul se exclud în mod obligatoriu.

Elaine Howard Ecklund, de la Universitatea Rice este coordonatoarea unui studiu asupra acestui subiect. Aceasta descrie această controversă mai degrabă ca fiind un „război al cuvintelor alimentat de cercetători, oameni religioşi şi persoane aflate între cele două tabere”, iar rezultatele cercetării au contrazis ateismul universal al oamenilor de ştiinţă, arătând că „peste jumătate din cercetătorii din India, Italia, Taiwan şi Turcia se autodescriu ca fiind religioşi. Cercetătoarea susține că ea nu a văzut niciodată religia și știința ca fiind într-un dezacord atât de mare, dar se pare că majoritatea o face, potrivit unui interviu pentru R&D.

Studiul a fost desfășurat timp de patru ani, iar rezultatele sale sunt cel puțin surprinzătoare. Ecklund a implicat în jur de 61.000 de fizicieni și biologi eligibili, dintre care au rămas 9,422, din toate părțile lumii. După cum spuneam, rezultatele nu au fost unele chiar previzibile. De exemplu, în populaţia generală din Hong Kong există de două ori mai mulţi atei convinşi (55%) decât în rândul comunităţii ştiinţifice din regiune (26%).

Record absolut doborât de un bărbat din India! A ţinut 15 lumânări aprinse în gură, fără nicio susţinere... Cadoul perfect de Crăciun este ascuns în stele! Astrologii au descoperit care sunt darurile ideale, în funcţie de zodie!...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x