Antena Căutare

Cercetatorii romani au creat un tratament pentru calvitie

Un grup de cercetatori romani si moldoveni a gasit un leac impotriva cheliei care le-a adus trei medalii de aur la Salonul Mondial de Inventii si Tehnologii Noi de la Sevastopol.

Cercetatorii romani au creat un tratament pentru calvitie
| webmd.com

Oamenii de stiinta din Moldova noastra si din cea de peste Prut au rezolvat problema regenerarii parului. Inventia lor ar putea fi folosita pentru tratarea celor plesuvi si determina cresterea parului in mai putin de o luna.

"O inventie foarte interesanta, facuta in comun cu cei de la Biologie, UMF si cu cei de la Chisinau. Noi am pus-o la punct din punct de vedere tehnologic. Este vorba despre o substanta care se foloseste sub forma injectabila si care permite activarea si regenerarea celulelor stem implicate in refacerea calvitiei. Sunt trei tipuri, una dintre ele putand fi utilizata sub forma de plasture. Este folosita in special la zonele cu par care au fost distruse in urma unor rani. In patru-cinci zile leziunea deja se inchide si in trei saptamani apar primele fire de par. Ea poate fi utilizata la zonele ranite, la scalpuri, in zonele unde a existat pilozitate dar a intervenit o arsura”, a declarat prof. univ. dr. Ion Sandu, presedintele Forumului Inventatorilor Romani, care face parte din grupul de cercetatori ce a pus la punct atat realizarea la care facem referire, cat si celelalte doua ce au primit tot medalii de aur.

Mai multe despre inventia romanilor poti citi in Jurnalul National.

Revista Globe: Printesa Diana nu a murit in accident, ci a fost asasinata in ambulanta!... Un american a jefuit o banca pentru un dolar. Vezi ce l-a determinat sa faca acest gest!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x