Antena Căutare

Cercetătorii susțin că au descoperit casa în care a copilărit Iisus. Imagini din locuința Mântuitorului, publicate pe internet

Arheologii au reușit să găsească dovezi despre Iisus într-un loc în care se credea că s-a născut acesta. Cercetătorul Ken Dark a reușit să studieze timp de 14 ani rămășițele unui adăpost din secolul I, care se află sub o mănăstire.

Cercetătorii susțin că au descoperit casa în care a copilărit Iisus Galerie
Cercetătorii susțin că au descoperit casa în care a copilărit Iisus

Ken Dark a scris și o carte, "The Sisters of Nazareth Convent". În lucrare, cercetătorul a vorbit despre istoria săpăturilor arheologice din Nazaret, Israel și despre artefactele, dovezile pe care le-au descoperit de-a lungul timpului.

Tehnologia a avansat și s-a schimbat foarte mult în ultimii 100 de ani, însă partea bună este că ajută la descoperirea unor rămășite ale istoriei noastre.

Ce au descoperit cercetătorii sub Mănăstirea Surorile din Nazaret

Dark are o carieră în arheologie de mai bine de 30 de ani și din anul 2004 lucrează la săpăturile sitului din Nazaret. În noua sa carte, cercetătorul scrie despre o descoperire neașteptată a unui case din piatră, care a aparținut cel mai probabil familiei lui Iisus.

La biserica din Israel au fost găsite câteva zone în care piatra este modelată și cioplită de mâna omului. S-a aflat că această tehnică de a construi era folosită în perioada vieții lui Iisus. Au fost descoperite și dovezi culturale, s-au putut observa metodele înmormântării cu piatră despre care cercetătorii știu că provin din Roma contemporană.

În perioada lui Iisus, orașul Nazaret făcea parte din regiunea numită Galileea. De-a lungul timpul, pe acele meleaguri s-au purtat foarte multe lupte și războaie, iar acest fapt a îngreuna munca arheologilor.

Sunt mult mai multe lucruri de găsit sub biserica din Nazaret, iar cercetătorii sunt pregătiți să decopere cele mai importante dovezi ale religiei.

Cercetătorii susțin că au descoperit casa în care a copilărit Iisus

Cercetătorii susțin că au descoperit casa în care a copilărit Iisus

Cel mai atrăgător bunic în viață. Cum arată la 67 de ani când își dă tricoul jos și care e secretul lui... Are 45 de ani și a adus pe lume 22 de copii. Cum arată femeia care a fost însărcinată, în total, mai bine de 16 ani din ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x