Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

VIDEO. Chaplin și-a urât filmul de debut: ”Am jucat prost, cea mai bună parte a fost scoasă la montaj!”

Pe 2 februarie 1914 avea loc premiera filmului ”Making a Living”, filmul de debut al lui Charlie Chaplin. Marele actor nu-l juca pe ”Vagabond”, cu care avea să facă senzație, iar cele 15 minute de pleiculă nu-l satisfăceau. Nu avea să-și aducă aminte cu plăcere de acele zile

Pe 2 februarie 1914 avea loc premiera filmului ”Making a Leaving”, filmul de debut al lui Charlie Chaplin. Marele actor nu-l juca pe ”Vagabond”, cu care avea să facă senzație, iar cele 13 minute de pleiculă nu-l satisfăceau. Nu avea să-și aducă aminte cu plăcere de acele zile

La finele lui 1913, în decembrie, Charlie Chaplin ajunge la Los Angeles. Are 24 de ani, nu a apucat, încă, să debuteze pe peliculă. Producătorul Mack Sennett a auzit de rolurile de vodevil făcute de actorul britanic, îl ia sub a sa aripă. Două luni de zile îl ține prin studiouri, pentru ca englezul să se acomodeze cu tehnicile de filmare. Chaplin ”fierbe”, vrea să debuteze mai repede.

Și ziua aceea vine. Doi scenariști cunoscuți la Hollywood - Reed Heustis și Henry Lehrman - propun ”Making a Living”. Subiectu-i subțirel, dar filmul mut e în plină vogă, contează mult jocul actorilor. Un fals aristocrat - Charlie Chaplin - se deghizează în reporter, fură camera foto și notițele unui coleg pentru a spune că el a născocit știrea. Chaplin nu e Chaplin pe care-l știm, adică nu joacă celebrul rol de ”Vagabond” (AICI poți afla faimoasa istorie a personajului), poartă mustață, dar are pălărie, baston și toate gagurile la el. Filmul se încheie pe...grilajul unui tramvai, unde Chaplin duce o luptă!

Premiera e pe 2 februarie 1914. Azi, dar cu un secol și nițeluș în urmă. Chaplin nu-și amintește cu plăcere de cele 13 minute. E rece: ”Am jucat prost, cea mai bună parte a fost scoasă la montaj”, avea să declare peste ani. Consideră că primul film în care se aude de Charlot este ”Kid Auto Races at Venice”, tras tot în 1914, dar câteva luni mai târziu, unde apare cu rolul ce avea să-l consacreze.

Recomandari