Antena Căutare

Chinezii au descoperit si America?

Ca si cum nu ar fi fost suficient ca sunt considerati protagonistii celor mai importante descoperiri ale lumii, chinezii sunt la un pas de a mai darama un mit

Conform unei harti vechi de 600 de ani… Cristofor Columb nu a fost primul navigator care a explorat Lumea Noua. Scriitorul Gavin Mezies afirma, intr-un interviu acordat pentru “Daily Mail” , ca varianta descoperirii Americii de catre genovez este doar “o poveste de adormit copiii”. Potrivit autorului cartii “Cine a decoperit America?” primul care a ajuns in pe “taramul fagaduintei” a fost Zheng He, un eunuc musulman si totodata cel mai vestit explorator din istoria Chinei ar fi ajuns pe continental american cu aproape 70 de ani inaintea lui Columb. Mai mult, europeanul s-a folosit de harta desenata de Zheng He pentru a traversa Oceanul Atlantic.

In vreme ce unii critici il ridiculizeaza pe Mezies, catalogandu-l drept “pseudo-istoric”, Daily Mail afirma ca autorul cartii “Who discovered America” nu poate fi considerat un amator.

Foto: jakartaexpat.biz

VIDEO! Striptease pe pista Aeroportului din Manchester... VIDEO! Cum functioneaza skateboard-ul circular...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!”
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!” Joi, 19.09.2024, 23:04
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x