Antena Căutare

Chinezii sunt mai tari decat Fat-Frumos! Vor sa construiasca cea mai inalta cladire din lume, in numai 90 de zile

Dupa ce au ridicat un hotel de 30 de etaje, in numai 15 zile, inginerii chinezi vor sa construiasca cea mai inalta cladire din lume in doar 90 zile. Sky City va avea 838 de metri inaltime, 220 de etaje si se va afla in orasul Changsha

Mai stiti povestile cu Fat-Frumos, care crestea intr-un an cat altii in sapte? Asa se poate spune si despre chinezi, care construiesc intr-o luna cat altii... niciodata!

Mai exact, firma de constructii Broad Sustainable Building vrea sa ridice cate 5 etaje pe zi, in timpul lucrarilor, reusind sa finalizeze constructia la sfarsitul lunii martie, anul viitor. Pentru ridicarea cladirii Sky City, vor fi folosite 220.000 de tone de otel, iar costurile de constructie se vor situa in jurul sumei de 1.500 de dolari/mp.

Cladirea va gazdui aproape 32.000 de persoane si, pe langa locuinte, va cuprinde si spatii de birouri, magazine si restaurante. Oamenii se vor deplasa in interiorul cladirii cu ajutorul celor 104 lifturi de mare viteza.

Foto: dailymail.co.uk

Anunt inedit pe internet: oferta unui elev pentru sedinta cu parintii... Pentru Liz si Richard votca a fost putina! De aia s-au despartit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x