Antena Căutare

Chopin, interzis in benzi desenate poloneze

Radoslaw Sikorski, Ministrul de externe al Poloniei, a interzis „necuviincioase” benzi desenate in care aparea renumitul compozitor polonez Frederic Chopin, informeaza Lenta.ru.

ntr-o forma accesibila


Ministerul de Externe al Poloniei considera unele dintre benzile desenate drept "vulgare si necuviincioase", iar proiectul ca fiind „in mod clar o eroare".

In benzile respective, Chopin este un personaj contemporan, care se duce la o inchisoare pentru a sustine un concert, insotit de un prieten ras in cap. Intr-una dintre scene, personajul Chopin sta pe scena, iar detinutii ii cer, in expresii necenzurate „sa se care de acolo".

Intitulate ''Noul romantic", benzile erau scrise in doua limbi: germana si poloneza, fiind difuzate gratuit in 2.000 de exemplare. Proiectul a costat aproximativ 27.000 de euro.

Ministerul de Externe al Poloniei a anuntat ca se intentioneaza distrugerea intregului tiraj de benzi desenate. Cu toate acestea, mai multe exemplare au reusit deja sa ajunga pe popularul site pentru licitatii Allegro.

Citeste pe Jurnalul

Foto: lacordadoro.wikia.com

Un copil de 11 ani din Colorado a fost arestat din cauza unui desen... Expeditie umanitara romaneasca in Nepal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x