Antena Căutare

"Cimitirul Diavolului", tărâmul celor dispăruți. Păsările și animalele mor, dar nu se descompun

Aproape de satul Kova, din Krasnoyarsk, Rusia, se întâmplă tot felul de lucruri ciudate.
Locuitorii din apropiere au sculptat pe un copac chipul Satanei, pentru a-i avertiza pe drumeți să păstreze distanța. De aici și denumirea de "Cimitirul Diavolului.

Satul se află chiar în mijlocul pădurii, într-o pajiște misterioasă, de formă ovală. De-a lungul anilor, aici a avut loc o serie de fenomene greu de explicat. Pajiștea este acoperită cu rămăsițe de păsări și animale, care nu se descompun, din motive necunoscute. Nici vegetația nu prea crește, iar animalele se feresc de acest loc.
Majoritatea exploratorilor care au vrut să ajungă aici au dispărut. Astfel, între anii 1980-1990, 75 de persoane și trei grupuri organizate nu s-au mai întors niciodată, potrivit pravdareport.com.

Cei care au reușit, totuși, să se întoarcă, au mărturisit că, înainte de a ajunge la destinație, aparatură li s-a defectat brusc și au început să se simtă din ce în ce mai rău, având dureri de cap, greată și stări inexplicabile de anxietate.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al unui grup de turiști din orașul Nabarezhnye Chelny. În 1992, aflând de poveste, oamenii au plecat în căutarea Cimitirului Diavolului, pentru a încerca să înțelegea ce se întâmplă în acel tărâm parcă blestemat. Aceștia nu s-au mai întors niciodată, dispărand fără urmă.
În 1991, câțiva pasionați de OZN-uri din Vladivostok, se pare că au avut puțin mai mult noroc. Unul dintre participanți, Alexander Renpel, a descris experiență bulversantă prin care a trecut:

„Acul busolei mele s-a blocat și indică numai nordul. Spre seară, oamenii au început să simtă furnicături în corp, aveau dureri de cap și de dinți. Toți eram foarte anxioși. Când am ajuns la pajiște, echipamentul nostru radio s-a stricat și am decis să ne intoarcem”.

După anul 2000, alte două expediții au fost organizate de către de grupul de cercetare Phenomenon, scrie discover-mysteries.com. Din păcate, și ei au pățit același lucru.
Liderul uneia dintre expediții, Nikita Tomin, povestete că au dat peste rămășițele unei clădiri vechi, construite în pădure, departe de satul care se află la 5-6 km.

„După ce am înaintat doi kilometri în direcția mentionată, am descoperit o structură în paragină. Era o moară veche. Lângă această, am găsit niște cuie vechi de la începutul secolului 20. Am descoperit și câteva cuie moderne. Cineva a încercat să repare moară în urmă cu 30-50 de ani. Mi s-a părut bizar, în condițiile în care cel mai apropiat sat era situat la 5-6 km distantă și moară a fost construită în adâncul pădurii”.

Mister elucidat sau doar supoziții?

Liderul uneia dintre expedițiile din 1991 crede că fenomenul straniu ar avea legătură cu prăbusirea unui meteorit în Tunguska, în anul 1908, aproape de tărâmul înspăimântător, scrie madlikeyou.com.

Acesta ar fi fost cel mai puternic eveniment de acest gen din istoria recentă a planetei. specialiștii cred că obiectul avea o dimensiunea cuprinsă între 60 de metri în diametru și 190 metri.

Mai mulți fermierii ar fi mers să vadă ce s-a întâmplat și au trecut pe langă o taiga arsă. Astfel, drumul ar fi fost mutat la aproximativ 3 km față de Cimitirul Diavolului, pentru a-și feri animalele, să nu cumva să cadă în craterul format, scrie pravda.ro.

Chiar și așa animalele au continuat să pască în acea zonă, în cele din urmă murind. Văzând ce se întâmplă, oamenii au plecat în satele din apropiere.

O altă teorie a făcut vâlvă printre oameni. În anii ´80, Victor Zhuravlev, profesor de fizică și matematică și membru al Comitatului pentru Studierea Meteoriților din cadrul Departamentului Siberian al Academiei de Științe din URSS, a făcut o prespunure legată de aceste evenimente inexplicabile.

El credea că sub pajiștea din pădure ar arde mocnit un foc subteran alimentat de zăcămintele de cărbuni, consumând oxigen, monoxidu de carbon fiind eliberat în atmosferă.

Până în prezent, nimeni nu a reușit să explice fenomele petrecute în Cimitirul Diavolui, rămânând încă un mister care îî înfioară pe mulți.

Și frumusețea are loc și dată de naștere! RUJUL, de la pasta din praf pigmentat la batonul cu tăietură oblică... VIDEO! Eroul care latră. "Soldat" al armatei americane, fără un picior, cu cea mai înaltă distincție de război...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x