Antena Căutare

Cinci beneficii mentale pe care le ofera sporturile de contact

Pe lângă forma fizică de invidiat și abilitățile de autoapărare, sporturile de contact au un efect pozitiv și pe plan mental, îmbunătățind starea psihică încă de la primele antrenamente. Putem vorbi chiar de o terapie prin sport, o astfel de activitate fiind calea ideală pentru a scăpa de depresie, stres sau alte probleme de acest gen, specifice vieții cotidiene.

Cinci beneficii mentale pe care le ofera sporturile de contact
Cinci beneficii mentale pe care le ofera sporturile de contact

O spun și psihologii, care au identificat o serie de beneficii pe care sporturile de contact le au asupra psihicului, beneficii pe care ți le prezentăm în continuare.

Țin depresia la distanță

Antrenamentele specifice sporturilor de contact, precum și meciurile în ring presupun un efort intens, ceea ce duce la eliberarea în organism a unor substanțe numite endorfine. Este vorba de compuși chimici care, odată ajunși în creier, generează o stare de bine caracterizată prin euforie, optimism și energie. În acest mod, ești mai puțin predispus la depresie și poți face față mai ușor unor situații delicate.

Spre exemplu, antrenamentul la sacul de box este unul de mare intensitate, și oricât de epuizat fizic ai fi la final, starea ta psihică va fi întotdeauna excelentă. Fie că te antrenezi acasă sau la sală, alege saci de box de la Knock-Out.ro pentru acest tip de exerciții.

Te ajută să scapi de stres

Endorfinele menționate anterior au și capacitatea de-a muta gândurile de la problemele care te frământă și de-a te face să vezi lucrurile într-o lumină mult mai favorabilă.

Însă și până la momentul eliberării endorfinelor, mintea ta este distrasă pe timpul antrenamentelor, pentru că trebuie să te concentrezi la exercițiilor sau la partenerul din ring, și astfel problemele stresante trec pe planul secund. Cu cât de vei antrena mai mult, cu atât vei simți că aceste probleme nu mai pun presiune atât de mare și le vei găsi mai ușor o rezolvare.

Îmbunătățesc calitatea somnului

Odihna este un alt element esențial pentru sănătatea psihică, iar sporturile de contact te ajută și în această privință. Organismul are nevoie de cel puțin 7-8 ore de somn pe noapte pentru a se reface după efortul de peste zi, iar dacă este privat în mod sistematic de odihnă pot apărea probleme precum anxietatea, stresul, dificultăți de concentrare sau chiar depresie.

Întrucât presupun un efort intens, antrenamentele specifice sporturilor de contact sunt suficient de epuizante pentru a te împiedica să pierzi nopțile și a te ajuta să dormi dus, astfel încât să te trezești bine odihnit.

Sporesc încrederea în sine

Pe măsură că ce deprinzi noi tehnici și devii tot mai puternic ring, vei fi tot mai încrezător în propria persoană și va crește respectul de sine. De asemenea, practicarea unui sport de contact te ajută să scapi de kilogramele în plus și modelează corpul într-un mod armonios, ceea ce are, de asemenea, un important efect benefic asupra psihicului și respectului de sine.

Cresc capacitatea de concentrare

Dacă în ultima vreme îți este din ce în ce mai greu să te concentrezi asupra sarcinilor de la birou sau a treburilor zilnice, ar trebui să încerci să practici un astfel de sport, chiar și la nivel de amator. În sporturile de contact este foarte important să fii tot timpul în gardă, să urmărești cu atenție și să anticipezi mișcările adversarului, iar aceste lucruri necesită concentrare. Chiar dacă nu reușești de la începuti, vei dezvolta rapid această abilitate,care te va ajuta și în viața de zi cu zi, nu doar în ring.

Dincolo de aceste beneficii care țin de latura psihică, practicarea unui sport de contact are numeroase avantaje și din punct de vedere al sănătății fizice, fiind ilustrarea perfectă a dictonului „Minte sănătoasă în corp sănătos”.

Mesaj de dincolo de moarte, de la o mireasă răpusă de cancer! A scris cele mai emoționante rânduri! „Vreau să știți că d... Importanta bio dezinfectiei in perioada pandemiei de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x