Antena Căutare

Experienta de astronaut: Cinci minute fara gravitatie pentru aproape 6.000 de euro!

Primul zbor parabolic va decola de pe aeroportul din Bordeaux, pe 15 martie 2013

Centrul National de Studii Speciale si o firma privata au scos pe piata o oferta de zboruri parabolice, in timpul carora se poate simti absenta gravitatiei. Durata aventurii este de cinci minute si costa fix 5.980 euro.

“Nu se poate spune ca este ieftin, dar este pretul ce trebuie platit pentru un vis din copilarie, acela de a trai senzatia ca esti in spatiu”, a dat asigurari directorul firmei ce vinde biletele de zbor.

Mai mult, organizatorii sustin ca este pentru prima data in Europa cand oamenii pot trai o experienta de astronaut.

Nu este un pret mare, comparativ cu o calatorie in spatiu, avand in vedere ca o aventura spatiala ajunge la aproape 20 de milioane de dolari.

Pentru anul viitor, au fost deja propuse trei zboruri, numar ce va creste pana in 2014. Primul dintre acestea va decola de pe aeroportul din Bordeaux, in sud-estul Frantei, pe 15 martie 2013 si este aproape complet. Pentru asta, a fost planificat si un al doilea, pe 27 iunie, cu plecare din aerodromul din Paris, Le Bourget.

Zborul dureaza doua ore si jumatate, dintre care cinci minute vor fi fara gravitatie, iar pasagerii vor fi insotiti de un astronaut, care le va explica ce li se intampla in fiecare moment.

Foto: www.novespace.fr

NASA nu se lasa! Trimite un alt robot pe Marte!... Maria: la opt ani a descoperit cea mai frumoasa pestera a Omenirii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x