Antena Căutare

Cine este "Doamna Intunecata" din celebrele sonete ale lui Shakespeare!

Identitatea doamnei intunecate din sonetele lui William Shakespeare a intrigat lumea academica de ani de zile. S-au facut presupuneri, s-au lansat supozitii. Recent, un savant a aruncat bomba. The Dark Lady numai o doamna nu era.

Eleganta si misterioasa “doamna intunecata”, care a inspirat unele dintre celebrele sonete romantice lui Shakespeare, ar fi putut avea o profesie destul de lipsita de eleganta. Un expert citat de dailymail sugereaza ca misterioasa prezenta feminina ar fi fost o prostituata notorie numita "Lucy Negro" sau "Luce Negre", care detinea un bordel in Clerkenwell, Londra. Savantul, pe numele sau dr. Duncan Salkeld, spune ca a descoperit numeroase documente si insemari apartinand lui Shakespeare, care-si notase in dreptul numelui curvei: "candidatul perfect pentru rolul de Dark Lady".

Multe dintre sonetele lui Shakespeare se adreseaza unei femeie neidentificate, cu care artistul isi imagineaza o aventura. De exemplu, in sonetul 144, ispita este mentionata ca "raul meu feminin" si "ingerul meu rau”. Sonetele mai dau cateva detalii care o descriu in detaliu pe femeie. Ochii ei negri, parul, tenul, indicii ca ar fost casatorita la un moment dat.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Nu mai are puls, dar traieste! Vezi cum de a ramas un ceh in viata!... Au trecut 15 ani de cand Lady Diana, “Regina inimilor”, a trecut in nefiinta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x