Antena Căutare

Cine reușește se poate îmbogăți pe loc! Românii care cresc măgărițe pot câștiga mii de euro fără niciun efort!

O fermă din rezervația naturală din Zasavica, la vest de Belgrad, păstrează secretul rețetei celei mai scumpe brânze din lume. Prețul acestei specialități preparate din lapte de măgăriță poate ajunge la 1.260 de euro kilogramul

O fermă din rezervația naturală din Zasavica, la vest de Belgrad, păstrează secretul rețetei celei mai scumpe brânze din lume. Prețul acestei specialități preparate din lapte de măgăriță poate ajunge la 1.260 de euro kilogramul

Raritatea acestui lapte și dificultatea procesului de producție a brânzei face ca acest aliment să fie exclusivist. Pentru prepararea unui kilogram de brânză este nevoie de 25 de litri de lapte, iar o măgăriță produce doar 20 de litri de lapte pe an, cam aceeași cantitate cât produce o vacă pe zi.

"Am reușit să producem prima brânză din lapte de măgăriță din lume. Este cea mai scumpă de pe lista brânzeturilor, cu o mie de euro kilogramul", a explicat Slobodan Simic, director din 1997 al acestei rezervații. "Mulți au încercat (să copieze) dar nimeni nu a mai reușit până acum", a precizat el.

Dintre cele 190 de măgărițe — dintr-o rasă autohtonă din Balcani — crescute la ferma din Zasavica, doar 20 sunt disponibile pentru a da lapte și sunt mulse exclusiv manual. Caracteristicile acestui lapte ca și procesul de producție sunt deosebit de dificile.

Articolul continuă după reclamă

"Laptele de măgăriță are doar între 0,5 și 1 % grăsime și nu conține cazeină (substanță proteică) care să coaguleze laptele", a explicat Simic, care a precizat că atunci când s-a hotărât să producă astfel de brânză s-a consultat cu mulți specialiști în domeniu și toți i-au spus că este imposibil.

Până la urmă el a recurs la Stevan Marinkovic, un specialist sârb în produse lactate care a reușit să obțină formula adecvată pentru a produce brânză de lapte de măgăriță. Secretul: adăugarea unor aditivi și completarea cu până la 40 % lapte de capră. În orice caz, proporțiile exacte ale rețetei sunt "un secret absolut".

Rezultatul: o brânză albă și moale care poate fi păstrată timp de șase luni. Compoziția sa este specială iar brânză foarte spornică, 50 de grame sunt suficiente pentru zece persoane, asigură Simic. Brânza se vinde în pachete de 50 de grame, la prețul de 50 — 63 de euro, direct de la fermă sau online.

Truc surprinzător! Cum îți dai seama că la hotelul în care stai nu au fost schimbate cearșafurile (VIDEO)... Papa Francisc a bătut la ușa unor români de lângă Roma ”- Deranjez? Sunt Francisc!” - ”Cine?” Oamenii deschid și leșină...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x