Antena Căutare

Cine sunt cei doi bătrânei care au refuzat să se separe în timp ce se scufunda Titanicul. Cei doi au existat și în viața reală

Dacă ar fi să dăm un exemplu de iubire trainică și reală, am putea spune că în povestea cuplului Isidor si a Idei Straus, doi îndrăgostiți iremediabil, pieriți în ziua scufundării Titanicului, dragostea începe și se termină cu devotament până în ultima clipă.

poza portret, alb-negru, cu Isidor și Ida Straus, imbracati elegant, cu o postura protocolara Galerie
Isidor și Ida Straus, un cuplu care a arătat că iubirea se celebrează chiar cu pretul vieții | Profimedia

Mai jos este povestea lor, un cuplu de oameni iubiți de toată lumea, atât împreună cât și separat, care, din iubire reciprocă, au rămas împreună până în ultimele clipe ale vieților lor.

Totodată, ei au fost sursă de inspirație pentru povestea filmului "Titanic", iar imaginea lor, din film, unde apar îmbrățișați pe pat, în așteptarea finalului vieții, a fost preluată și reimaginată încă de la lansarea filmului și până în ziua de azi.

O poveste de iubire începută cu o prietenie și continuată cu o căsătorie, șapte copii și scrisori de dragoste

Alături de alți pasageri de seamă, precum John Jacob Astor IV și Molly Brown, Isidor și Ida Straus s-au îmbarcat la bordul Titanicului, pe 10 aprilie 1912, cu destinația New York .

Isidor a fost un om de afaceri de origine americano-evreiască, politician și acționar al lanțului de magazine Macy.

Și-a început cariera ca și funcționar în afacerea tatălui său iar apoi s-a mutat în New York, împreună cu fratele său, Nathan, unde a devenit cunoscut atât în lumea afacerilor cât și în politică.

Tot în New York a cunoscut-o și pe soția sa, Ida, prin intermediul unchiului ei, cu care Isidor devenise asociat.

Inițial, Isidor și Ida au legat o prietenie care la scurt timp s-a transformat în iubire ce a culminat cu o căsătorie armonioasă și șapte copii. Cei doi parteneri de viață erau aproape inseparabili, ei călătorind și petrecând timp împreună, oricând aveau ocazia.

Potrivit informațiilor venite de la apropiații lor, atunci când nu aveau ocazia să călătorească împreună, cei doi își trimiteau scrisori aproape zilnic.

Atât împreună cât și separat, Isidor și Ida erau cunoscuți în societate pentru evenimentele caritabile și empatia de care dădeau dovadă, potrivit publicației Brightside.

Ida a fost fascinată de opulența de pe Titanic:"Camerele sunt mobilate cu cele mai rafinate piese de mobilier"

A se afla pe Titanic a fost pur și simplu un moment fatidic. Cuplul se afla în vacantă prin Europa și, din cauza revoltei cărbunelui ce a pornit în Anglia, au fost nevoiți să se întoarcă în America.

Cei doi soți înstăriți au rezervat o cazare foarte mare pe vapor, la clasa întâi, atât pentru ei cât și pentru staff-ul lor.

Fascinată de opulența de pe Titanic, Ida i-a trimis o scrisoare prietenei sale, în care i-a povestit cât este de încântată de condițiile oferite de Titanic.

“Cabinele sunt, de fapt, camere, sunt spațioase și sunt mobilate cu cele mai bune și mai rafinate piese de mobilier”, a scris Ida către prietena sa, cu câteva zile înainte de scufundarea vasului.

Potrivit istoriei, pe 15 aprilie 1912, după ce s-a izbit de un iceberg, Titanicul a început să se scufunde sub ochii împietriți ai căpitanului care s-a văzut incapabil de a-și salva pasagerii.

La scurt timp după ciocnirea de iceberg, căpitanul a ordonat să se lanseze bărcile de salvare iar celor aflați la bord li s-au oferit locurile în funcție de rangul social, prioritizați fiind, însă, femeile și copiii.

Ida către soțul ei justificându-și refuzul urcării pe barca de salvare fără el: “Am trăit împreună atâția ani, nu ne despărțim acum. Unde mergi tu, mergi și eu”

În mod cert, lui Isidor, fiind unul dintre cei mai înstăriți pasageri de pe navă, i s-a oferit prioritate, însă a refuzat, lăsând loc femeilor și copiilor. Când și Idei I s-a oferit loc în barcă, aceasta, la rândul ei, a refuzat spunând că ea nu pleacă nicăieri fără soțul ei. “Am trăit împreună atâția ani, nu ne despărțim acum. Unde mergi tu, mergi și eu”, a motivat aceasta refuzul urcării în barca de salvare.

În schimb, aceasta i-a oferit locul uneia dintre servitoarele sale, dându-i, totodată, și haina ei, spunându-I că îi va fi folositoare mai mult decât ei.

Filmul "Titanic" portretizează cuplul ca trăindu-și ultimele momente din viață, îmbrățișați, în pat, în cabina lor, așteptându-și cu calm, sfârșitul, în timp ce cabina li se umplea cu apa rece a oceanului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totuși, potrivit arhivelor, cei doi ar fi fost văzuți ultima oară pe punte.

Tot cee ace se știe sigur este că cei doi și-au pierdut viața pe acel vapor, însă au rămas împreună până în ultima clipă, semn că dragoste reală nu se termină niciodată iar o piatră memorială se află în cartierul Bronx, din New York.

Cu cât este răsplătit visul de a lucra pentru familia regală. Prințul William și Kate Middleton vor discreție aproape pe... Manda Epton a născut gemene la 50 de ani, după 11 ani de încercări de fertilizare in vitro și aproape 48.000 de euro che...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x