Antena Căutare

Clima schimba cartofii cu bananele

Cartofii, ca aliment de baza, ar putea fi inlocuiti cu bananele, in tarile in curs de dezvoltare. Este doar unul dintre efectele schimbarilor climatice

Clima schimba cartofii cu bananele
| hepta.ro

Potrivit cercetatorilor, incalzirea climatica ar putea transforma bananele intr-un aliment de baza pentru milioane de oameni. Acestia vor fi nevoiti sa se adapteze unor meniuri noi, in timp ce culturile traditionale vor intampina din ce in ce mai multe probleme.

Informatii au fost facute publice dupa ce Comitetul pentru Securitate Alimentara din cadrul Natiunilor Unite a solicitat un studiu despre efectele schimbarilor climatice asupra a 22 dintre cele mai importante marfuri din agricultura. Rezultatele cercetarii au aratat ca cele mai importante trei culturi din lume din punctul de vedere al caloriilor furnizate, respectiv porumbul, orezul si graul, vor scadea semnificativ in statele in curs de dezvoltare.

Culturile de cartof vor avea si ele de suferit din cauza cresterii temperaturilor si a schimbarilor climatice. Autorii studiului sunt de parere ca, odata cu schimbarile climatice, va fi posibila si cultivarea bananelor in zone mai inalte, regiuni in care acum este cultivat cartoful.

"Scandic continua sa faca victime pe Siret!" Cele mai tari glume pe seama uraganului... GALERIE FOTO! Coco Austin a transformat Uraganul Sandy intr-un concurs de tricouri ude!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x