Pepenele, vedeta sezonului cald, și-ar putea folosi mai mult decât ai crede. Nu doar miezul delicios îți poate oferi o "doză de sănătate". Vei renunța să mai arunci coaja, după ce îi vei descoperi proprietățile uimitoare.
Luptă împotriva radicalilor liberi
Potrivit Journal of the Science of Food and Agriculture/Jurnalul Ştiinţei Alimentare şi Agriculturii, citrulina este un compus găsit în coajă de pepene şi care joacă un rol în alungarea radicalilor liberi. Este convertită într-un aminoacid care în cele din urmă furnizează protecţie inimii şi sistemului imunitar şi face că toxinele dăunătoare să nu rămână în corp.
Creşte libidoul
Cercetătorii de la Texas A&M's Fruit and Vegetable Improvement Center au observat că citrulina ajută vasele de sânge să se relaxeze şi poate chiar ajută în cazul tulburărilor erectile.
Pierderea în greutate
Studiile au arătat că în cazul consumului de citrulina, acesta duce la o diminuare cu 30% a creşterii în greutate. Se crede că citrulina din coajă îi ajută pe oamenii să îşi extindă durata sesiunilor de exerciţii fizice şi să îşi controleze mai bine greutatea.
Cum se consumă coaja de pepene
Pentru a beneficia de toate proprietățile sale, muscă cât mai adânc din partea albă a cojii de pepene, sau folosește-o în salată sau smoothie-uri.
Atenţie! Nu mânca stratul exterior foarte verde, mai ales dacă nu eşti sigur de provenienţă pepenului, ar putea să îţi afecteze stomacul.
Sursa: realitatea.net.
Cum arată casa familiei Flintstone, în realitate? Construcția i-a lăsat pe toți fără cuvinte!... Și ei au fost tineri. Foști și actuali lideri ai planetei, în ipostaze neștiute!...