Antena Căutare

Coca Cola a scos la lumina zilei, dupa 86 de ani, caseta formulei secrete

Coca-Cola expune, pentru prima oara in istoria firmei, caseta in care se pastreaza formula secreta a bauturii, aceasta fiind scoasa din seifurile bancii in care se afla de 86 de ani.



Caseta, care nu s-a miscat din 1925 de la filiala SunTrust Bank din centrul orasului Atlanta, este expusa permanent, la muzeul The World of Coca-Cola din Atlanta (Georgia, sud-est), unde are sediul compania, informeaza Coca-Cola.

„Este o zi deosebita in istoria firmei si un cadou de sarbatori , in acest an, la a 125-a aniversare a companieii", a declaratt PDG-ul Muhtar Kent.

„Compania a facut mereu totul ca sa pastreze secretul formulei Coca-Cola, iar acum, prezentand caseta la The World of Coca Cola, impartim cu toata lumea o mostenire legendara", a adaugat Phil Mooney, directorul arhivelor societatii

De la inventarea in 1886 a bauturii Coca-Cola de catre un farmacist din Atlanta, John S. Pemberton, formula ei a ramas secreta, fiind cunoscuta doar de un numar mic de persoane si nefiind scrisa.

Insa in 1919, ca sa poata primi un imprumut bancar, proprietarul de atunci al companiei, Ernest Woodruff, a cerut predecesorilor sai sa scrie formula pe o foaie, care a fost depusa la o banca din New York.

In 1925, cand imprumutul a fost rambursat, Ernest Woodruff a luat formula scrisa si a depus-o la SunTrust Bank Atlanta.

Coca-Cola, numarul unu mondial pe piata bauturilor fara alcool, reuneste 500 de marci diferite, Coca-Cola, dar si Fanta, Sprite sau Minute Maid, realizand o cifra totala de afaceri de 15 miliarde de dolari pe an. Compania vinde 1,7 miliarde de sticle pe zi in peste 200 de tari si are peste 700.000 de salariati.

Sursa: Financiarul

Foto: Fin.ro

Un cuplu britanic si-a reinnoit juramintele desi ii desparte o diferenta de 38 de ani... Studiu: Oamenii sunt mai fericiti atunci cand simt ca apartin unei tari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x