Antena Căutare

Codul de bare a ajuns la varsta de 60 de ani

A ajuns la onorabila varsta de 60 de ani si putem spune cu siguranta ca este indispensabil. Codul de bare de pe produse, caci despre el este vorba, a ajuns in aproape toate colturile lumii ca sa ne faca viata mai usoara. Chiar daca l-au cunoscut abia acum 18 ani, romanii nu si-ar mai putea imagina viata fara el.

Codurile sunt citite de un scaner special. ai astfel sunt identificate produsele in baza de date. Fara un astfel de cifru, marfa nu mai poate exista in magazine. Oamenii s-au obisnuit atat de mult cu acest sistem ca nu s-ar putea lipsi de el.

Codul de bare este singurul care indica pretul corect al unui produs. Eticheta conteaza mai putin aoa ca uneori clientii sunt indusi in eroare.

Codul de bare a fost inventat in 1932 de un grup de studenti de la Universitatea Harvard. In forma de acum a ajuns 35 de ani mai tarziu. Astazi aproape toate produsele din lume au un cod de bare, de la reviste la haine, mobila sau legume oi fructe. Pana oi noi avem fiecare, propriul cod de bare. In pasaport.

Odata cu introducerea noilor pasapoarte, fiecare dintre noi are un numar. Iar printr-o simpla scanare se poate afla totul despre o persoana. Statistica spune ca, in intreaga lume, zilnic sunt scanate peste zece miliarde de coduri de bare.

Forrest Gump din Romania a alergat peste 155 de kilometri in mai putin de 24 de ore... Unul dintre ceaiurile preferate de Printul Charles se gaseste si in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x