Combustibilul produs de bacterii, sursa de energie a viitorului

O echipa stiintifica din Coreea de Sud afirma ca poate "reprograma" microorganismele pentru a produce carburant de cea mai buna calitate. Bacteriile despre care este vorba nu sunt unele exotice, ci se gasesc din belsug in corpul multor animale, dar si al omului.

Bacteriile din familia Escherichia coli traiesc in intestinele animalelor cu sange cald, intre care se numara si omul. Ele pot fi asociate, uneori, cu intoxicatiile alimentare, dar, de obicei, sunt inofensive sau chiar benefice. Acum, cercetatorii sud-coreeni spun ca bacteriile pot deveni o sursa, practic inepuizabila, de benzina.

Fireste, in starea lor naturala, bacteriile nu produc hidrocarburi. Au capatat, insa, aceasta insusire prin modificari genetice bine calculate. Din pacate, randamentul este, deocamdata, foarte scazut: numai cateva picaturi de carburant pe ora, dar cercetatorii sunt convinsi ca vor rezolva si aceasta problema.

Benzina produsa de bacterii are o structura chimica diferita de carburantul actual, insa cercetatorii spun ca va putea fi folosita in acelasi fel si, astfel, omenirea va scapa de poluare si de amenintarea epuizarii resurselor naturale.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri