Antena Căutare

Combustibilul produs de bacterii, sursa de energie a viitorului

O echipa stiintifica din Coreea de Sud afirma ca poate "reprograma" microorganismele pentru a produce carburant de cea mai buna calitate. Bacteriile despre care este vorba nu sunt unele exotice, ci se gasesc din belsug in corpul multor animale, dar si al omului.

Bacteriile din familia Escherichia coli traiesc in intestinele animalelor cu sange cald, intre care se numara si omul. Ele pot fi asociate, uneori, cu intoxicatiile alimentare, dar, de obicei, sunt inofensive sau chiar benefice. Acum, cercetatorii sud-coreeni spun ca bacteriile pot deveni o sursa, practic inepuizabila, de benzina.

Fireste, in starea lor naturala, bacteriile nu produc hidrocarburi. Au capatat, insa, aceasta insusire prin modificari genetice bine calculate. Din pacate, randamentul este, deocamdata, foarte scazut: numai cateva picaturi de carburant pe ora, dar cercetatorii sunt convinsi ca vor rezolva si aceasta problema.

Benzina produsa de bacterii are o structura chimica diferita de carburantul actual, insa cercetatorii spun ca va putea fi folosita in acelasi fel si, astfel, omenirea va scapa de poluare si de amenintarea epuizarii resurselor naturale.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

E multitalentata! O rusoaica sexy mananca in timp ce face surfing! ... Horoscop financiar si profesional, cu Anca Martin: "Fecioarele si Pestii debordeaza de idei interesante"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x