Antena Căutare

Un conac extrem de luxos, dar blestemat, se află la vânzare de 20 de ani. Motivul terifiant pentru care nimeni nu vrea să îl cumpere – FOTO

Un conac care i-a aparținut lui Joseph Goebbels, ministrul însărcinat cu propaganda nazistă şi unul dintre apropiații lui Adolf Hitler, se află la vânzare de două decenii. Nimeni nu s-a încumetat în acest timp să îl cumpere.

Un conac care i-a aparținut lui Joseph Goebbels, ministrul însărcinat cu propaganda nazistă şi unul dintre apropiații lui Adolf Hitler, se află la vânzare de două decenii. Nimeni nu s-a încumetat în acest timp să îl cumpere.

Conacul este situat lângă lacul Bogensee, în satul Lanke, la aproximativ 14,5 kilometri de Berlin, are un buncăr și chiar și un cinema, unde erau proiectate filme pe care Goebbels le realiza la studioul Babelsberg.

Însă, istoria conacului este mult prea urâtă, din cauza fostului proprietar. Acest conac i-a fost oferit lui Goebbels de către Adolf Hitler.

Un conac extrem de luxos, dar blestemat, se află la vânzare de 20 de ani. Motivul terifiant pentru care nimeni nu vrea să îl cumpere – FOTO

Clădirea a fost folosită de Goebbels pentru banchete organizate pentru liderii nazişti, pentru a-şi scrie discursurile antisemite şi pentru aventuri cu actriţe aspirante, pe care le cunoştea la castingurile pentru filmele de propagandă.

Joseph Goebbels se folosea de mărimea conacului cu 70 de camere pentru a avea aventuri fără știrea familiei lui – soția lui, Magda, și cei șase copii ai lor locuiau acolo. Baza clădirii se întinde pe 170 de metri pătraţi.

Potrivit warhistoryonline.com, conacul a devenit proprietate a autorităţilor locale şi este administrat de BIM Real Estate Management. Compania intenționează să facă îmbunătăţiri, pentru a face conacul mai atractiv pentru cei interesaţi să îl cumpere sau să îl închirieze.

Un conac extrem de luxos, dar blestemat, se află la vânzare de 20 de ani. Motivul terifiant pentru care nimeni nu vrea să îl cumpere – FOTO

În prezent, costurile de administrare se ridică anual la 230.000 de euro, sumă căreia i se adaugă eventuale reparaţii, cheltuieli legate de securitate şi altele. Autorităţile locale nu ştiu cum să procedeze, clădirea având şi rol de monument. Renovarea plănuită de BIM s-ar ridica la două milioane de euro.

Sven Heinemann, şeful unei agenţii imobiliare locale, a declarat recent pentru publicaţia germană Bild că zona Bogensee nu are niciun viitor atât timp cât există acest conac şi că este surprins că nu a fost distrus după război.

Paul Joseph Goebbels a fost ministru al propagandei naziste între anii 1933 şi 1945. Era un apropiat al lui Adolf Hitler şi unul dintre cei mai mari admiratori ai acestuia şi un susţinător al procesului de exterminare a evreilor.

Goebbels şi soţia sa s-au sinucis pe 31 aprilie, în buncărul din Berlin construit pentru Adolf Hitler, la o zi după sinuciderea acestuia. Soții Goebbels şi-au ucis cu cianură de potasiu cei şase copii.

Povestea puştiului care, la doar șapte ani, a devenit cel mai bogat vlogger din lume... Grădinița s-a mutat în mall! Peste 500 de copii vor merge la grădiniță într-un mall din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x