Antena Căutare

Copiii sunt mai in siguranta la Kabul decat la Londra sau New York, sustine un oficial NATO

In ciuda sangeroasei rebeliuni a talibanilor, copiii sunt, probabil, mai in siguranta la Kabul decat la Londra sau New York, sustine Mark Sedwill, reprezentantul civil al NATO in Afganistan, citat de AFP.

"Copiii sunt, probabil, mai in siguranta aici decat ar fi la Londra, New York, Glasgow si in alte orase", a declarat, luni, Mark Sedwill, la emisiunea Newsround, un program BBC consacrat copiilor, care urma sa fie difuzat luni.

Fost ambasador al Marii Britanii la Kabul, Sedwill a raspuns astfel unie intrebari legate de securitatea copiilor afgani. Acestia spuneau in timpul emisiunii ca nu se simt in siguranta pe strazi din cauza frecventelor atentate cu bomba din tara, dar ocazionale in Kabul.

Sedwill a spus ca "foarte putine dintre aceste bombe" explodeaza la Kabul si in marile orase afgane. El sustine ca „majoritatea copiilor isi pot trai, in siguranta, viata in aceste orase. Este o societate foarte familiala", iar Kabulul este "un fel de oras format din sate".

Declaratiile survin dupa ce numarul victimelor din Afganistan a atins cel mai ridicat nivel de la inceputul interventiei militare a SUA, care a indepartat talibanii de la putere

Aceste declaratii intervin in contextul in care numarul victimelor civile in Afganistan a atins cel mai inalt nivel de la inceputul interventiei militare internationale condusa de Statele Unite, care a indepartat talibanii de la putere, la sfarsitul lui 2001.

De atunci talibanii poarta o rebeliune violenta contra fortelor afgane si internationale.

ONU anunta in august 2010 ca in primele sase luni ale anului au fost ucisi peste 1.200 de civili in aceasta tara, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 25%, fata de aceeasi perioada din 2009. In total, numarul victimelor - morti si raniti - a crescut, in aceeasi perioada, cu 31%, iar in randul copiilor cu 55%.

Luni au fost ucisi patru, iar alti doi au fost raniti, dupa explozia unei bombe artizanale, in provincia Paktia, la frontiera cu Pakistanul. Sambata, trei persoane, printre care si un copil, au fost ucise in explozia unei biciclete-capcana, la Mihtarlam, in provincia Laghman.

La Alba Iulia exista "tricolorul" in sase culori!... O fotografie realizata de Richard Avedon, licitata la 841.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x