Avea 364 de grame la naștere și a fost dusă la cea care-i dăduse viață. Reacția copilului când este ținut de mamă la piept a tăiat răsuflarea întregii planete!

 
+3 click pentru
galerie

Un caz de-a dreptul incredibil a fost publicat în presa din Statele Unite și are-n prim plan o familie, care și-a dorit enorm un copil, dar care a avut parte de un eveniment nefericit petrecut în timpul sarcinii.

Soții Angela şi Michael Bakker au sărbătorit momentul în care femeia a primit vestea că va aduce pe lume un copil, însă totul s-a schimbat când medicii au anunțat-o că are o sarcină cu probleme. Chiar și așa, viitoarea mămică a luat decizia de a-și duce la bun sfârșit misiunea și a decis ă nu renunțe. Numai că cu 15 săptămâni înainte de soroc, Angela a fost dusă de urgență la spital, unde a fost nevoită să nască prematur.

Medicii au operat-o și au reușit să scoată fătu în viață. cântărea 364 de grame și a fost transferat direct de la terapie intensivă a secției de Neonatologie.

Chiar şi în faţa acestui obstacol, părinţii lui Naomi Joy nu au renunţat la ea. Echipa de medici din secţia de Terapie Intensivă Neonatologie a spitalului „Renown Regional Medical Center” a depus toate eforturile pentru ca fata să supravieţuiască şi să crească într-un mediu sigur. După două săptămâni de la naşterea fetiţei, Angela şi Michael şi-au văzut în cele din urmă visul cu ochii, când li s-a permis să-şi ţină la piept copilul frumos şi fragil!

Contactul fizic direct între mamă şi nou-născut („piele pe piele”) este unul dintre cele mai importante lucruri pentru un copil, în special in cazul celor născuţi prematur. Naomi stătuse în tot acest timp într-un incubator în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală şi nu avusese ocazia să-şi simtă părinţii.

Micuţa Naomi a petrecut încă 128 de zile în spital, sub privirile atente ale echipei de medici. Spre bucuria tuturor, după toată această aşteptare, ei au putut în sfârşit să-şi ducă micuţa prinţesă acasă. Datorită optimismului părinţilor şi profesionalismului cadrelor medicale, Naomi este acum o fetiţă frumoasă şi sănătoasă care se bucură nespus de dragostea pe care o primeşte din partea celor dragi.

Acest tip de contact piele pe piele se mai numeşte şi „îngrijirea de tip cangur”. Specialiştii sunt de părere că acest lucru poate ajuta mut la dezvoltarea unui copil prematur. De aceea, echipa medicală a decis că este timpul ca Naomi să renunţe la incubator şi să permită mamei să îşi strângă micul îngeraş la piept pentru prima oară.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe