Antena Căutare

Congratulations, Costelus Busuioc! Shame on you, Harvard!

Doua stiri au speriat omenirea in weekend: celebrul tenor n-a reusit sa ia BAC-ul la romana, din a doua strigare, iar studentii prestigioasei universitati americane s-au romanizat, incepand sa copieze

Pe 8 septembrie 1636, intr-o dimineata, la Harvard s-a taiat panglica. Inalta Curtea a Coloniei Britanice din Golful Massachusetts a fost de acord cu proiectul lui John, un tanar preot care avusese ideea sa puna prima caramida la ceea ce avea sa devina cea mai veche institutie de invatamant din America. Asa, ca o scurta comparatie, pentru a fixa cam pe unde ne aflam noi atunci, cu doua zile inainte, un act mentiona mahalaua "Caramidarii de Jos", din Bucuresti: un oarecare "Sava din Caramidari" era acuzat pe nedrept ca ar fi calcat viile manastiresti din dealul Piscului, iar Matei Basarab daduse porunca sa se puna pietre de hotar pentru a delimita viile manastirii Radu Voda de viile orasului.

75 de laureati ai Premiului Nobel

Apoi, fiecare isi vede de cararea sa. Pe la 1755, John Adams, viitorul presedinte al SUA, trece pe aici si absolva cu brio. Cu putina vreme inainte, Grigore al II-lea Ghica dadea un hrisov pentro organizarea breslei cioclilor din Bucuresti, al caror numar il stabilea la 20. In fruntea lor se afla polcovnicul, iar baietii aveau indatorirea de a aduna bolnavii in vreme de ciuma, sa-i duca la spital, sa-i izoleze pe contagiosi si sa dezinfecteze ce era de dezinfectat...Alergarea continua, umar la umar. Pe la 1776, opt "alumni" de la Harvard semneaza Declaratia de Independenta, in timp ce Sofia de Witt, o aventuriera scapata din targul Stambulului, sucea mintile domnitorilor si boierilor bucuresteni, fiind, cu adevarat, prima femeie "mondena" de la noi. La 1839, oamenii instaleaza Observatorul ce avea sa devina faimos. La noi, un raport al Sfatului Orasenesc arata ca in Bucuresti functioneaza 14 cismele, alimentate cu apa adusa de la Ciocanesti si Crevedia...In 1901, ei deschid cursurile de arhitectura oraseneasca, noi inauguram Beraria Corporativa, in Piata Teatrului. George Marshall rosteste la Harvard celebrul plan de redresare economica, 75 de laureati ai Premiului Nobel trec pe aici.

Dar toate acestea trebuiau sa se infunde, intr-o zi. Si vestea a picat! 125 de studenti ai prestigioasei universitati americane sunt cercetati ca ar fi copiat la un examen, ceea ce ar putea fi cel mai mare scandal academic din istoria Harvardului. "Sunt acuzatii grave, daca se dovedesc a fi adevarate reprezinta un comportament absolut inacceptabil, ce tradeaza increderea de care cercetarea intelectuala de la Harvard este dependenta", a declarat starostele institutiei, Drew Faust. Concret, cei 125 de pardalnici, au vrut sa dribleze un examen de politologie, si-au facut copiute si au scris, cam toti, acelasi lucru.

Ce palma le-a dat Busu!

In contextul acesta apare arhanghelul Costel Busuioc. Cel care s-a chinuit, pentru a doua oara consecutiv, sa ia BAC-ul. Ce-i drept, o parte din BAC, pentru ca istoria si geografia n-au taine pentru el. La limba romana se impotmoleste, precum Domnul Goe. In vara a luat 1,20, acum, a crescut, la 1,50. In ritmul acesta, absolva in 2089.

Ar fi putut face matrapazlacuri. El, care a impartit scena cu Julio Iglesias, marele Julio Iglesias, l-ar fi putut suna pentru ca Iulica sa-i puna o vorba buna. Ar fi gasit o medoda de a plagia dupa vreo carte. Ar fi putut apela la www.efererate.ro. Dar n-a facut-o! A preferat sa piarda pe mana sa, chiar daca "miau" ca pisica si "miau" luat banii i-au pus mari probleme.

Si, astfel, a umilit 125 de harvardieni, viitorul de aur al politichiei americane.

Inceputurile religiei: Idoli de piatra de acum 9.000 de ani, descoperiti langa Ierusalim ... Top 10 cele mai bune instantanee ale anului 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x