Antena Căutare

Craniul unui dinozaur de dimensiunea unui colibri, conservat 100 de milioane de ani în chihlimbar, descoperit în Myanmar

Oameni de ştiinţă din China, Statele Unite şi Canada au descoperit craniul unui mic dinozaur conservat timp de 100 de milioane de ani într-un chihlimbar, potrivit agenţiei de stat Xinhua.

Chihlimbarul, găsit în nordul Myanmarului, se crede că este din perioadă Cretacicului târziu. Craniul măsoară 14 mm lungime, are un cioc ascuţit, dinţi şi ochi mari, potrivit liderului echipei, Xing Lida, profesor asociat la Universitatea de Geoştiinţe din China.

"Judecând după dimensiunea craniului, dinozaurul ar putea fi mai mic decât cel mai mic colibri, Mellisuga helenae, care este de 5,5 cm lungime şi are o greutate de 1,95 grame", a spus Xing.

Printre alţi membri ai echipei se află şi Luis Chiappe, de la Institutul pentru studiul dinozaurilor din cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Los Angeles, şi Ryan McKellar de la Muzeul Saskatchewan din Canada

Descoperirile lor, care sunt semnificative pentru cercetarea pe viitoar a animalelor mici, au fost publicate miercuri de revista Nature.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Naţională de Ştiinţe Naturale din China şi de National Geographic Society din SUA.

Sursa : news.ro

Video: „Scuipă” cu sânge din ochi! O formă extremă de auto-apărare... La 19 ani, a primit mâini de bărbat, după ce ale ei au fost strivite! Ce s-a întâmplat după transplant a uimit medicii! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x