Antena Căutare

Creier vs computer. Ce poate face CRBL-ul si calculatorul, nu?

Inventate de oameni si…aproape la fel de inteligente. Calculatoarele sunt rapide, dar nu pot intrece creierul uman. Trei lucruri pe care omul le face mai bine decat “o masinarie”:

Cuvintele incrucisate

Unul dintre punctele forte ale creierului uman este acela ca nu da rateuri atunci cand vine vorba de cuvinte incrucisate. Marturia este sustinuta de specialistii americani din domeniu, care sunt de parere ca raspunsurile calculatoarelor se bazeaza doar pe probabilitati, in timp ce intelectul gaseste rezolvarea optima.

Arta, departe de inteligenta arificiala

Este dovedit faptul ca arta autentica nu are nicio legatura cu “masinaria”, chiar daca exista o multitudine de programe in folosul creatorului. Concret, inteligenta artificiala are doar rolul intermediar de a ajuta si devine total nepriceputa in momentul in care trebuie expusa o emotie.

Computerul, abilitati limitate in lumea virtuala

In sfarsit, jocurile video, una dintre cele mai mari atractii ale zilelor noastre, reprezinta o enigma pentru calculatoare. Pare paradoxal, dar este cat se poate de adevarat: computerele nu exceleaza niciodata in sfera virtuala. Studiile arata ca jocurile de strategie demonstreaza punctele slabe ale calculatoarelor.

22 octombrie 1797: Garnerin, intaiul parasutist al lumii... Australia: Un hotel va fi deschis in fosta morga a unui azil psihiatric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x