Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Crezi că dragostea moare vreodată? ”Indrăgostiții din Hasanlu” au 2.800 de ani. Au fost îngropați sărutându-se!

În 1972, săpăturile arheologice efectuaate în provincia Azerbaidjanului de Vest, în Iran, au scos la iveală scheletele a doi iubiți înmormântați în timp ce se sărutau. Cercetările ulterioare au arătat că trecuseră la cele sfinte în anul 800 î.e.n. Au fost botezați ”Îndrăgostiții din Hasanlu”

În 1972, săpăturile arheologice efectuaate în provincia Azerbaidjanului de Vest, în Iran, au scos la iveală scheletele a doi iubiți înmormântați în timp ce se sărutau. Cercetările ulterioare au arătat că trecuseră la cele sfinte în anul 800 î.e.n. Au fost botezați ”Îndrăgostiții din Hasanlu”, semn că dragostea nu moare, niciodată

Pe la 1956, arheologii au început să scoată la iveală tot felul de rămășite ale unui vechi oraș în Teppe Hasanlu, în Iran, în provincia Azerbaidjanului de Vest. Imediat și-au dat seama că aveau în fața ochilor lucruri de o valoare inestimabilă, așa că la săpături au fost chemați și arheologi de la Muzeul Metropolitan din New York. Preț de 10 sezoane, până în 1974, aici au fost descoperite piese rare, ajunse, imediat, în colecțiile de la Penn Museum.

În 1972, două schelete, ce părăsiseră această lume în timp ce sărutau, au fost scoase la iveală. Decedaseră în timpul unei lupte, casa lor fiind incendiată. Se ascunseseră într-o criptă unde muriseră, probabil, asfixiate. Înainte de a pleca, se sărutaseră. Pentru eternitate.

Cercetările ulterioare au stabilit că moartea lor avusese loc undeva cu 800 de ani î.e.n. Au fost botezați ”Îndrăgostiții din Hasanlu”. Au aproape trei milenii de când stau așa. Semn că dragostea nu piere. Niciodată!

Recomandari