Criza climatică afectează Asia de Sud. 137 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate

 

Aproximativ șase milioane de persoane din Asia de Sud sunt afectate de criza climatică, deja sute de mii de persoane au fost nevoite să se mute din cauza ploilor puternice.

Inundațiile din Asia de Sud au loc în același timp în care India traversează o perioadă de secetă și valuri de căldură, care au ucis 137 de persoane.

Experții au declarat că India are cinci ani în care să găseacă o soluție asupra secetei sau 100 de milioane de persoane vor rămâne fără apă.

În Afganistan, seceta a afectat zonele agricole forțând milioane de oameni să se mute sau să se confrunte cu foametea. În timp ce în Bangladesh, inundațiile puternice ale musonilor au afectat comunități întregi și drumuri vitale.

O combinație de temperaturi în creștere împreună cu secete severe și inundații ridică întrebarea foarte reală dacă anumite părți ale Indiei vor mai putea fi locuite de către oameni . Oamenii de știință prezic că undele extreme de căldură care pot ucide chiar și oamenii perfect sănătoși devin tot mai des întâlnite în Asia de Sud, precum și în mare parte din Orientul Mijlociu și Africa de Nord .

Potrivit Organizației Națiunilor Unite , peste 120 de milioane de oameni s-ar putea să cadă în sărăcie în următorul deceniu din cauza schimbărilor climatice, forțându-i să "aleagă între foamete și migrație".

Potrivit Organizației Națiunilor Unite(ONU) , peste 120 de milioane de oameni s-ar putea să cadă în sărăcie în următorul deceniu din cauza schimbărilor climatice, forțându-i să "aleagă între foamete și migrație".facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI