Antena Căutare

Cu ce lucruri poți pleca dintr-un hotel și ce este considerat furt, de fapt. Papucii, preferații românilor

Camerele de hotel sunt pline de lucruri frumoase menite să vină în încununarea unui sejur special pentru clienți. Cu atât de multe lucruri speciale, folositoare și frumos mirositoare în jur, oamenii sunt tentați să creadă că le aparțin de vreme ce au plătit pentru camera respectivă. Iată 4 lucruri pe care le poți lua din hotel la plecare și 4 lucruri de care nu ai voi de să te atingi.

hotel Galerie
Lucrurile pe care le poți lua dintr-un hotel. | shutterstock.com

Deși ați putea fi tentat să luați ce puteți, există unele lucruri pe care de fapt nu le puteți lua cu dumneavoastră la finalul sejurului - și s-ar putea chiar să vi se aplice o amendă dacă o faceți pentru că va fi considerat furt.

Iată care sunt lucrurile pe care le puteți lua dintr-un hotel după ce ați terminat sejurul

Majoritatea persoanelor care se cazază în hotel beneficiază de produse menajere și de igienă corporală, dar și de întregul confort oferit de diverse obiecte din cameră. Unele pot fi luate, altele nu.

Ce puteți lua: Săpun

Dacă există un lucru pe care majoritatea hotelurilor îl au în mod sigur în camere, acela este săpunul. Și, potrivit lui Ousman Conteh, manager general la Claridge House Chicago, aceste mini sticluțe pot fi luate din camera de hotel. Cu toate acestea, Curt Asmussen, director general al Obie Hospitality, notează că nu este chiar un lucru de încurajat să plecați acasă cu sticluțele nefolosite, dar oaspeții nu sunt penalizați în niciun fel dacă o fac. Acestea sunt într-un număr fix în fiecare cameră, potrivit rd.com.

Ce puteți lua: Șampon sau balsam

La fel ca mini săpunurile stocate în baie, șamponul și balsamul de călătorie sunt, de asemenea, bune de luat din camera de hotel. Uneori, hotelurile pun și ele marca acestor articole, spune Conteh. Deci, luând șampoanele lor și purtând marca hotelului poate ajuta de fapt la notorietate. Acest lucru este valabil și pentru moteluri.

Ce puteți lua: Orice este "gratuit"

Articolele gratuite pot include lucruri precum saci de curățătorie, cafea, creme, pliculețe de zahăr și anumite materiale colaterale de marketing, spune Asmussen, care nu intră explicit în preț. Este corect să le luați cu dumneavoastră.

Ce puteți lua: Cadourile din partea casei

Joanna McCreary, director general al hotelului W din Austin, Texas, adaugă că unele hoteluri oferă chiar și cadouri exclusive, pe care, bineînțeles, sunteți liber să le luați. "Ne place să le oferim oamenilor șampanie la check-in în zilele de vârf de sosire la W Austin", spune ea. "Nu facem reclamă, dar facem o afacere bună, iar șampania surpriză gratuită pe care o veți găsi este foarte ușor de vândut dacă asta vreți".

Iată care sunt lucrurile pe care NU le puteți lua dintr-un hotel după ce ați terminat sejurul

Tot ceea ce se ia din acestă categorie intră la furt. Aceste lucruri nu se pot lua din hotel, la finalul sejurului.

Ce nu poți lua: Cearșafuri și prosoape

Cearșafurile, prosoapele și alte lenjerii de pat sunt lucruri pe care cu siguranță nu trebuie să le luați din camerele de hotel. După cum explică McCreary, scopul hotelurilor este de a pregăti camera perfectă pentru următorul oaspete. Luând lucruri esențiale scumpe, cum ar fi cearceafurile, îngreunează munca personalului hotelului.

Cu toate acestea, potrivit The Telegraph, 68% dintre persoanele care au participat la un sondaj au recunoscut că fură lenjerii și prosoape din camerele de hotel. Atenție la faptul că unele hoteluri pot urmări prosoapele furate, datorită etichetelor electronice, relatează Huff Post.

Ce nu poți lua: Electronice

Conteh remarcă faptul că, în majoritatea cazurilor, există liste cu obiectele care nu ar trebui să părăsească camera - mai ales în cazul electronicelor scumpe. "Ei notează că se va percepe un cost aplicat la taxa de cameră dacă o tabletă sau un alt obiect de valoare lipsește sau este îndepărtat din incintă."

Ce nu poți lua: Halate

Halatele de pluș sunt unul dintre obiectele pe care oamenii cred că le pot lua din camerele de hotel, însă realitatea este că nu pot, potrivit lui Conteh și McCreary. Veți fi taxați! Papucii de casă, pe de altă parte, nu vor fi folosiți din nou la alte persoane și, de obicei, pot fi luați fără a vă gândi că este considerat furt.

Ce nu poți lua: Umerașe din lemn, sticle de sticlă și căni

Există șansa ca luarea acestor obiecte din camera de hotel să ducă la consecințe dincolo de o taxă suplimentară la cameră - inclusiv să fiți "trecut pe lista neagră", relatează NBC. Hotelurile țin o evidență a oaspeților care distrug camerele de hotel sau fură obiecte și ar putea să le interzică acestor persoane să mai rezerve camere. În scenarii rare, unele persoane ar putea fi arestate.

The Telegraph relatează că un cuplu din Japonia a fost arestat pentru că a furat halate și o scrumieră. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău, așa că ia doar obiectele gratuite care îți sunt permise Nu uitați, doar pentru că puteți lua ceva, nu înseamnă că trebuie să o și faceți.

.

Tânăra era la plajă și a vrut să își facă o poză, dar nu i-a venit să creadă atunci când a văzut ce a apărut pe fundal... Pot sau nu medicii să își prescrie singuri tratament și rețete pentru afecțiuni. Când le oprește legea “puterea” de a se...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x