Antena Căutare

Cum a apărut viaţa pe Pământ?! O nouă teorie dă totul peste cap

De unde vin oamenii? Ca în orice dilemă majoră, depinde pe cine întrebi. De-a lungul timpului, au fost lansate zeci de teorii şi controverse cu privire la felul în care a apărut viaţa pe Pământ.

Cum a apărut viaţa pe Pământ?! O nouă teorie dă totul peste cap Galerie
Există zeci de teorii cu privire la apariţia vieţii pe Terra

De unde vin oamenii? Ca în orice dilemă majoră, depinde pe cine întrebi. De-a lungul timpului, au fost lansate zeci de teorii şi controverse cu privire la felul în care a apărut viaţa pe Pământ.

De exemplu, un astrofizian ar spune că elementele chimice din compoziția organismelor noastre vin din nucleu stelar. Pe de altă parte, un biolog care susține evoluția va spune că asemănarea ADN-ului nostru cu cel al primatelor ne dă de înțeles că ne tragem din maimuțe.

Lisa Randall, fizician la Universitatea Harvard, are o viziune și mai atipică, pe care o descrie în cartea sa, numită "Dark Matter and the Dinosaurs". Cercetătoarea crede că materia întunecată e responsabilă pentru evoluția noastră, iar aceasta e o teorie pe care nu prea am mai auzit-o. Materia neagră nu a fost niciodată detectată direct, dar dovezile pentru influența gravitațională imensă asupra Universului nostru există.

Se crede că această materie misterioasă are tendința de a se aduna în grupuri imense în jurul galaxiilor. Totuși, Randall crede că se adună și printre stele și planete, doar că într-o formă diferită, plată, influențând enorm atracția gravitațională.

Citeşte AICI continuarea!

Rugăciunea Sfântului Ioan Botezătorul! Cum trebuie să te rogi pentru sănătate și pentru iertarea păcatelor... VIDEO: I-a atras atenția o fotografie din ziar și a privit-o mai atent! Ce a descoperit această femeie apoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x