Antena Căutare

Cum a arătat prima pereche de bikini purtată vreodată. În ce an a fost creată această piesă vestimentară

Perechile de bikini sunt nelipsite din dulapurile de haine ale femeilor din toată lumea. Dar iată cum arătau în trecut.

Cum arăta prima pereche de bikini realizată vreodată și cât de bine a purtat-o Micheline Galerie
Cum arăta prima pereche de bikini realizată vreodată | Profimedia

În această zi din 1946, prima pereche de bikini a debutat într-o prezentare de modă. la piscină, în Paris. Inginerul-auto de naționalitate franceză și designerul de modă Louis Réard a realizat un nou costum revoluționar format din două piese pe care l-a numit după Bikini Atoll, locul unde s-au efectuat numeroase teste nucleare.

Cum a arătat prima pereche de bikini inventată vredoată și modelul feminin care a purtat-o

Când niciun model nu ar fi fost de acord să-i poarte creația de debut, Réard a fost nevoit să angajeze o dansatoarea exotică dintr-un cazinou din Paris pentru a avea curajul să facă acest lucru.

Dansatoarea, Micheline Bernardini, a devenit imediat la fel de faimoasă ca și costumul de baie pe care îl purta. Ea a primit peste 50.000 de scrisori de la fani, în urma evenimentului.

Momentul nu fusese ales întâmplător. Armata SUA tocmai realizase un test nuclear pe Bikini Atoll, din Pacificul de Sud, şi toată lumea era agitată. La fel de explozivă urma să fie și descoperirea din lumea modei pentru femeile care urmau să meargă la plajă. Réard nu se înşelase. Atât de multă piele la vedere trecea dincolo de limitele aceptate în acea vreme. Apărătorii moralei erau pe baricade: femeia trebuia, imediat după război, să se îmbrace cu rochii şi şorţuri şi nu se se dezbrace fără jenă.

Citește și: Femeia care a cheltuit mii de euro pentru operații estetice, însă niciun bărbat nu se apropie de ea pentru că este prea frumoasă

Micheline Bernardini a fost prima femeie care a purtat acest set de costum de baie, iar luna aceasta, „bikini” a împlinit 75 de ani, în timp ce prima femeie care i-a purtat a împlinit 93.

Dar acum purtarea bikinilor este un lucru foarte uzual, iar fiecare femeie are în dulapul personal mai multe perechi, cu forme și mărimi diferite. Atunci când a fost lansat pentru prima oară acest tip de costum de baie, oamenii nu au fost foarte receptivi, dat fiind faptul că păreau a fi destul de vulgari, însă vremurile s-au schimbat, iar acum este ceva normal ca femeile să poarte bikini. Mai multe case de modă recunoscute internațional au produs astfel de piese, iar invenția aceasta a fost considerată una dintre cele mai importante, în materie de modă.

Citește și: Hattie Retroage are 85 de ani și folosește aplicații de dating după ce s-a despărțit de iubitul mai tânăr cu 46 ani. Cum arată

Ani la rând, bikini a fost exclus din spaţiul public, chiar şi faimosa revistă de modă "Vogue" l-a respins. Vedetele marelui ecran, precum Marilyn Monroe şi Brigitte Bardot, nu au renunţat însă la costumul de baie din două piese, cu care se lăsau fotografiate în mod constant.

Citește și: Femeia de 228 kilograme care a slăbit spectaculos pentru a se menține în viață. Cum arată acum

Bikini este o piesă de rezistenţă în garderoba unei femei, aproape fiecare dintre ele poartă costumul de baie format din două piese, indiferent că este vorba despre adolescente cu măsuri de manechin sau femei de toate vârstele, între care nu toate atât de suple. Fix acestora din urmă le este destinată, în fiecare primăvară, setul de reviste de modă, care propun noi diete pentru "silueta bikini”.

Femeia care a cheltuit mii de euro pentru operații estetice, însă niciun bărbat nu se apropie de ea pentru că este prea ... O tânără a slăbit 63 de kilograme, dar apoi medicii i-au dat o veste neașteptată. Ce a aflat Kimberley Tripp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x