Căutare Live

Cum a fost la nunta lor, acum 37 de ani? Imagini de poveste din ziua în care John Lennon și Yoko Ono au zis ,,DA”!

Fotografiile dispărute de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono din 1969, în Gibraltar, au fost găsite după 40 de ani de absenţă de un reporter sub acoperire de la Daily Mail care le-a recuperat de la un colecţionar The Beatles, care le scosese la vânzare.

John Lennon, liderul trupei The Beatles, s-a însurat cu Yoko Ono în Gibraltar

Fotografiile dispărute de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono din 1969, în Gibraltar, au fost găsite după 40 de ani de absenţă de un reporter sub acoperire de la Daily Mail care le-a recuperat de la un colecţionar The Beatles, care le scosese la vânzare.

Fotografiile dispărute de la nunta secretă a lui John Lennon cu Yoko Ono prezintă în premieră 118 imagini în care apare celebrul cuplu la ceremonia sa de cununie din Gibraltar în 1969. Acestea au dispărut fără urmă în 1975 după ce au fost împrumutate pentru a fi folosite la o carte despre John Lennon. Fotografille estimate la suma de 100.000 de lire au fost găsite de un reporter sub acoperire de la The Mail on Sunday, care s-a prezentat drept colecţionar după ce a aflat că acestea fuseseră scoase la vânzare.

Fotografiile prezintă unele dintre cele mai intime imagini ale lui John Lennon cu Yoko Ono. Într-una din acestea cuplul se află la nunta secretă din 1969, în Gibraltar. Într-o alta, proaspeţii însurăţei sunt surprinşi într-un moment tandru în spatele unei limuzine după ceremonia nunţii.

Alte imagini îi reprezintă pe cei doi costumaţi total în alb, părând a fi extrem de relaxaţi la bordul unui avionul privat, povestea nunţii fiind importalizată mai târziu în hitul „The Ballad Of John And Yoko”.

Cei doi radiau de fericire într-un avion personal


În timp ce văduva lui Lennon se pregăteşte să marcheze aniversarea nunţii cu faimosul membru al trupei The Beatles, duminica viitoare, fotografiile ar fi sursa unei nelinişti care i-a provoca suferinţă timp de 40 de ani.

Potrivit fotografului care le-a realizat în acea zi, imaginile se află în centrul unui dispariţii misterioase după ce li s-a pierdut urma după o aparentă spargere. În ciuda eforturilor detectivilor, acestea nu au mai fost găsite până în prezent, când un investigator de la Daily Mail a descoperit negativele celor 118 de fotografii dispărute, estimate la o valoare de 100 000 de lire, şocant fiind faptul că acestea fuseseră scoase la vânzare de un celebru biograf al celor de la The Beatles.

Geoffrey Giuliano, care trăieşte în Thailanda a dorit să vândă negativele fotografice reporterului aflat sub acoperire. După ce şi-a trimis datele sale de contact ca dovadă că deţinea imaginile, Giuliano a cerut un transfer de bani direct în contul său, ulterior retrăgându-se din afacere după ce a suspectat faptul că respectivul compărător era un reprezentant al lui Yoko Ono.

Citește și
Karina Chikitova a stat singură 12 zile într-o pădure din Siberia când avea patru ani. Ce face acum și cum arată copila de 11 ani
O fetiță de 4 ani a supraviețuit singură într-o pădure din Siberia, plină de lupi și urși. Cum a fost găsită și cum arată acum
O fetiță de 4 ani a supraviețuit singură într-o pădure din Siberia, plină de lupi și urși. Cum a fost găsită și cum arată acum
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Suspiciunile asupra legitimităţii vânzării filmului fotografic au fost stârnite şi de faptul că Geoffrey Giuliano pretindea că fotograful care le-a realizat este mort. David Nutter se află în viaţă, iar la momentul contactării sale de către Mail on Sunday a fost extrem de furios să afle faptul că imaginile erau scoase la vânzare fără acordul său. Acesta a declarat din casa sa din New York: ”Este sfasietor. A fost cea mai importantă misiune pe care am avut-o...Sunt extrem de supărat.”

Îndrăgostiți și fericiți

Acesta a făcut fotografiile la doar câteva luni după lansarea albumului Beatles ”Abbey Road”. În vârstă de 30 de ani la vremea aceea, el a fost chemat de Peter Brown, directorul executiv al companiei fondată de Beatles, Apple Corps, care l-a trimis într-o „misiune secretă”. David Nutter a devenit o persoană de încredere în cercurile celor patru muzicieni datorită fratelui său Tommy, care era croitorul membrilor The Beatles.

Fotograful şi-a amintit: ”M-a rugat să iau următorul avion spre Gibraltar. Dar nu a vrut să-mi spună de ce. Mi-a spus doar să-mi iau aparatul de fotografiat.” Pentru a evita paparazzi din Londra, Lennon şi Ono au dorit să se căsătorească într-o ceremonie privată. După ce au eşuat să facă acest lucru pe un feribot, dar şi în Paris, ei au fost sfătuiţi să se căsătorească în Gibraltar, unde, în calitate de cetăţean britanic, Lennon se putea însura imediat.

„Ceremonia a fost extrem de scurtă”, a declarat fotograful. ”M-au lăsat să fac tot ce am dorit. Fotografia de bază a fost cea de la oficiul civil cu amândoi în timp ce îşi spuneau jurămintele.”

Povestea fotografiilor a luat o turnură dezastruoasă în 1975 când acesta a împrumutat negativele lui Anthony Fawcett, un fost asistent al lui Lennon, pentru a fi folosite în cartea sa despre Lennon: ”One Day At A Time”. „Când i-am cerut negativele înapoi, mi-a spus că apartamentul său a fost jefuit şi că au dispărut.”, a declarat David.

Aflând că negativele au fost scoase la vânzare, reporterul sub acoperire l-a contactat pe Geoffrey Giuliano, 62 de ani, un scriitor american din Thailanda cunoscut pentru vasta sa colecţie de suvenire Beatles. Giuliano a declarat că a fost rugat să vândă negativele în numele unui prieten, dar după ce reporterul a primit datele sale de contact, acesta a declarat că doreşte 8000 de dolari. Înţelegerea a căzut atunci când Giuliano l-a suspectat pe reporter că ar fi un trimis al lui Ono şi a refuzat să le vândă înainte de lansa o serie de acuze josnice la adresa văduvei lui Lennon.

Yoko Ono, despre care se spune că ar fi suferi în urma dispariţiei fotografiilor, nu a dorit să cometeze asupra subiectului.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969, iar fiul acestora, Sean, s-a născut în anul 1975. Lennon a fost înpuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa clădirii Dakota din apropierea Central Park din New York.

Sursă: Daily Mail

Și tu ai litera M în palmă? Uite ce dezvăluie asta despre tine... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri