Antena Căutare

Cum a murit străbunica Reginei Elisabeta a II-a, născută în Castelul Rhedey din Transilvania. Ce se întâmplă azi cu castelul

Claudia Rhédey, străbunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a născut în Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș. Însă viața ei a fost una scurtă, iar decesul i-a venit subit.

Cum a murit străbunica Reginei Elisabeta a II-a, născută în Castelul Rhedey din Transilvania. Ce se întâmplă azi cu castelul
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut o străbunică născută în Mureș

Claudia (Claudine) Rhédey, străbunica Reginei Elisabeta a II-a, s-a născut pe 21 septembrie 1812 la Sângeorgiu de Pădure într-o familie de nobili maghiari din clanul Aba, potrivit Fanatik.

Castelul din Mureș în care s-a născut Claudia Rhédey, străbunica Reginei Elisabeta a II-a va fi reabilitat

Claudia Rhédey a fost fiica baronesei Agnes Inczedi și a contelui Ladislau Rhédey, iar copilăria și-a petrecut-o la castelul din Sângeorgiu de Pădure, după care s-a mutat la palatul cu același nume din Cluj.

Citește și:Proclamarea Regelui Charles al III-lea. Primele imagini de la evenimentul istoric din Londra - VIDEO

În tinerețe,aceasta s-a îndrăgostit, în timpul unui bal, de ducele Alexandru de Wurttemberg, iar cei doi s-au căsătorit în anul 1835.

Căsătoria a durat 6 ani, pentru că în 1841, Claudia Rhédey a murit în condiții misterioase, la doar 29 de ani.

Citește și:De ce Kate Middleton nu a mers cu Prințul William la Balmoral, locul unde a murit Regina Elisabeta. Unde se afla aceasta

Conform unor surse, decesul a survenit în timpul unei călătorii în Austria. Femeia ar fi fost însărcinată, însă din cauza oboselii s-a declanșat nașterea prematură, iar ducesa a murit datorită hemoragiei, mai arată sursa citată.

Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, va intra într-un circuit turistic format din 12 rute culturale, și va primi fonduri prin programul PNRR.

Cine este cea mai urâtă femeie din lume si cum a devenit simbolul demnitatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x