Antena Căutare

Da, se poate și la noi. Cum a reușit un pescar să salveze un pește de 180 de kilograme: ”Pe piața neagră valorează 30.000 de euro!”

Un pescar sportiv a reușit să impresioneze o țară întreagă după ce a salvat un morun ce cântărea nu mai puțin de 180 de kilograme și care înghițise gunoaie aruncate în lacul Sărulești, din județul Călărași. 

Da, se poate și la noi. Cum a reușit un pescar să salveze un pește de 180 de kilograme: ”Pe piața neagră valorează 30.000 de euro!” Galerie
Da, se poate și la noi. Cum a reușit un pescar să salveze un pește de 180 de kilograme: ”Pe piața neagră valorează 30.000 de euro!”

Dan Constantin, un pescar sportiv în vârstă de 52 de ani, a reușit să prindă peștele care ieșise la suprafață zile la rând și care părea să fie bolnav. Fără să stea pe gânduri, el a salvat monstrul de 180 de kilograme, care pe piața neagră valorează 30.000 de euro.

Captura record! Un britanic a prins un peste de 600 de kilograme

„De câteva zile, personalul aflat în serviciul de pază semnalează faptul că un sturion mare îşi face apariţia în primele ore ale zilei la suprafaţa luciului de apă şi stă efectiv foarte mult nemişcat, plutind de multe ori în derivă. Au urmat 5 zile intense cu personal suplimentat de observare a lacului, non-stop, azi (joi, 30 ianuarie - n.red.) peştele şi-a făcut apariţia exact la ora 11.00, dar pentru 10 minute. Într-adevăr părea bolnav, slăbit, mişcări lente. Dă-i repede barca la apă şi încet, încet la vâsle către el. Cu 20 de metri înainte de a ajunge l-am pierdut, plecase în adâncuri. Am rămas pe loc cu barca, purtaţi de vânt şi valuri... «Cineva de sus» simţea faptul că pacientul va ieşi din nou şi DA, la nici 5 metri de barcă apare în scurt timp, el, exact cu faţa spre barcă, exact în ochii noştri. Nemişcat, greu de spus dacă avea lacrimi... eu spun că da”, a povestit Dan Constantin într-o postare pe contul personal de Facebook.

De asemenea, el a făcut publice și mai multe imagini în care arată gunoaiele înghițite de pește.

„Apoi totul a decurs de la sine, s-a lăsat prins uşor, nu s-a opus deloc, a fost pus pe targă şi dus repede la ponton pentru studierea acestuia de mai aproape. Nimic lovit, nimic rupt şi totuşi peştele avea ceva, avea un ghem de sfoară, un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic şi alte deşeuri exact în interiorul gurii prinse puternic de cerul gurii. Urmează 2-3 minute de operaţie, pentru că da, sunt chiar specialist în stomatologie, şi scot ceva ce nu are legătură cu mediul lui, ceva făcut de mâna omului. Operaţiunea a fost complicată pentru că avea în gură sfoară care era ca o plasă”, a povestit pescarul, potrivit Adevărul.

Da, se poate și la noi. Cum a reușit un pescar să salveze un pește de 180 de kilograme: ”Pe piața neagră valorează 30.000 de euro!”

O captură RECORD! Au prins un crocodil de peste 450 de kilograme

De asemenea, el a mărturisit că nu știa de existența acestuia în lacul Sărulești.

„Morunul pe care l-am salvat are 30 de ani şi poate trăi liniştit 100 de ani, timp în care ajunge la o greutate de 400-500 de kilograme. Peştele salvat valorează pe piaţa neagră 25.000-30.000 de euro. Nu este un pericol pentru crapii uriaşi din lac pentru că el se hrăneşte cu peşti mici, albitură, cum spunem noi: babuşcă, plătică sau caras şi larve, pentru că sapă în mal. Bănuim că a ajuns în zonă de la fosta fermă piscicolă atunci când s-a creat artifical lacul aici. Multe specii de peşti s-au rătăcit atunci, au migrat către alte zone“, spune pescarul.

Da, se poate și la noi. Cum a reușit un pescar să salveze un pește de 180 de kilograme: ”Pe piața neagră valorează 30.000 de euro!”

Acest exemplar de sturion mascul avea o lungime de 237 de centimetri, o circumferinţă de 110 centimetri şi o greutate de circa 180 de kilograme. „Din păcate era foarte slab, nu s-a mai hrănit bine în ultimul timp”, a precizat Dan Constantin.

Lacul Sărulești are o adâncime și de 11 metri și este unul dintre cele mai cunoscute lacuri din România, aici fiind stabilite numeroase recorduri mondiale, între care cel la crap-oglindă, când a fost prins un exemplar de 37,3 kilograme, la crap comun, 34,5 kg, capturat în mai 2001 de englezul Tim Paisley, iar în 2003, Erich Unger a stabilit recordul mondial la crap comun 34,64 kg. Pescarii înrăiţi spun că lacul este supranumit “Jurassic Carp” sau “Big Fish Mecca”.

Orașul din România unde locuitorii pot merge gratis la Praga. Ce i-a pus primarul să facă pentru a obține o vacanță de v... O asistentă a încasat timp de 33 de ani pensia unui pacient mort. Femeia folosea banii pentru a juca jocuri de noroc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x