Căutare Live

Cum arată după șapte ani, ultimul hamburger cumpărat de la McDonald's Islanda, țara în care brandul nu mai există. Poți vedea LIVE!

Acum 2492 de zile, islandezul  Hjörtur Smárason a mers la McDonalds să-și cumpere un hamburger. Până aici nimic neobișnuit.

Acum 2492 de zile, islandezul Hjörtur Smárason a mers la McDonald's să-și cumpere un hamburger. Până aici nimic neobișnuit.

Doar că bărbatul avea să ia din fast-food ultimul hamburger și o porție de catofi prăjiți, înainte de retragerea brandului din țara nordică. Se întâmpla la 30 octombrie 2009, acum șapte ani. Islandezul a decis să nu mănânce meniul, ci să-l păstreze pe un raft în garaj. Aproape uitase de el, până într-o zi în care și-a amintit de el. Trecuseră deja trei ani. Hamburgerul arata exact ca în momentul în care l-a cumpărat. Nu exista niciun semn al alterării sau vreun miros care să indice faptul că ar fi expirat. Apoi a așteptat să vadă ce se mai întâmplă. La fel, nicio modificare în timp.

L-a păstrat timp de șașe ani, fără să observe schimbări majore în modificarea formei sau a consistenței produsului. Așa că bărbatul a decis să îl doneze către un muzeu național din Islanda, unde a fost depozitat timp de un an. Acum, produsul a fost mutat la Bus Hostel Reykjavik, un hostel de care toți islandezii au auzit.

Se va altera oare hamburgerul sau nu în timp? Peste un an? Poate peste trei? Curioșii pot vedea dacă i se modifca sau nu consistența printr-un live stream. Făcut acum 2492 de zile, hamburgerul arată exact ca în ziua în care islandezul l-a cumpărat.

Poți urmări chiar tu live stream-ul AICI! Tu ai păstrat vreun produs fast-food timp de mai multe zile sau ani?

De ce islandezii nu s-au omorât după a McDonald's?

Criza economică a venit peste islandezi, ca și pentru alte state, pe neașteptate. Pentru a evita un colaps economic, Islanda a decis să încurajeze producția națională și să refuze ca piața să fie invadată de producători, investitori și branduri din afară. În acest context, celebrul McDonald's a găsit un mediu ostil. În plus, costurile de transport erau foarte mari, iar populația era educată să mănânce sănătos.

Fructele de mare, carnea de rechin, sosurile de agrișe și afine nu puteau fi înlocuite prea ușor în dieta unui popor nordic de cartofi prăjiți, hot-dogi și hamburgeri. În aceste condiții, celebrul lanț de magazine fast-food s-a retras din Islanda. Se întâmpla acum șapte ani.

Fete tinere și sexy, „îndrăgostite” de bătrânei bogați! Sau doar de portofelul lor? Imagini incredibile! (VIDEO)... Descoperirea uimitoare făcută de o femeie, în faţa casei sale. Nimeni nu ştie ce e! Imaginea a pus pe jar internauții. ...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri