Antena Căutare

Cum arată intrarea în IAD. Imaginile înfiorătoare descoperite în America Centrală

O peșteră din America Centrală, unde s-a descoperit Fecioara de Cristal, ar putea fi considerată intrarea în iad. Totul a început din vremuri străvechi, când mayașii credeau că peșterile sunt intrări în lumea de dincolo.

O peșteră din America Centrală ar putea fi considerată intrarea în iad, după descoperirea făcută aici. Totul a început încă din vremurile străvechi, când mayașii credeau că peșterile sunt intrări în lumea de dincolo.

Denumite Xibalba, acestea reprezentau un loc al fricii, stăpânite de regii răului. Aceștia se temeau de puterea iadului, de aceea sacrificau animale și chiar oameni, în speranța de a îmbuna spiritele rele din adâncuri.

Peștera cu pricină, The Actun Tunichil Muknal (ATM), este situată în Belize, America Centrală. Aceasta a cunoscut picior de om, prima dată, în 1980. Intrarea este acoperită cu apă, însă, pe măsură ce înaintezi, dai de rămăsitele celor sacrificați:14 schelete.

Printre victime se numărau atât copii, cât și adulți. Patru dintre schelete aparțineau unor copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, iar restul unor copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, despre care se spune ar fi fost legați unul de celălalt, înainte de a muri. A fost descoprit și un tânăr de 20 de ani, iar restul adulților aveau vârste cuprinse între 30 și 45 ani.

Se pare că scheletele tinerilor poarta urme de deformare craniană. Aproape toate victimele și-ar fi pierdut viața în urmă unei traume fizice la nivelul capului, unele dintre ele având craniul zdrobit în întregime, potrivit redescoperaistoria.ro.

Cel mai cunoscut dintre aceste schelete este cel al unei fete în vârstă de 18 ani, cunoscută sub numele de “Fecioara de Cristal”. Se pare că aceasta ar fi avut 20 de ani, în momentul în care a fost ucisă, de către un preot mayaș. Odiosul momentul făcea parte dintr-un ritual religios, în urmă cu peste 1.000 de ani.

Trupul feteie a fost așezat pe spate, după poziția scheletului acoperit de calcit, rămânând cu gura deschisă, scrie evz.ro, conform amusingplanet.com

Peștera Actun Tunichil Muknal se numără printre puținele obiective protejate în această țara, existând doar câțiva ghizi autorizați pentru turiștii care doresc să o viziteze.

Un bărbat a cumpărat un tort și l-a făcut cadou! După un timp, soarta a decis să îl răsplătească! Ce s-a întâmplat cu bă... Puștiul s-a născut fără degete, dar cântă dumnezeiește la pian! Povestea lui a emoționat lumea de pretutindeni! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x