Antena Căutare

Cum e posibil aşa ceva?! A fost inventat ceasul în care timpul este... lichid! Nu îţi poţi lua privirea de la el

Credeai că le-ai văzut pe toate? Te înşeli! Datorită unei invenţii făcute de Damjan Stankovic și Marko Pavlovic, doi oameni de ştiinţă, expresia "timpul se scurge" a devenit realitate.

Credeai că le-ai văzut pe toate? Te înşeli! Datorită unei invenţii făcute de Damjan Stankovic și Marko Pavlovic, doi oameni de ştiinţă, expresia "timpul se scurge" a devenit realitate.

Cei doi au construit un ceas special, numit Rhei, în care timpul afişat este lichid.

Rhei e un ceas electromecanic cu un display lichid, în care orele sunt afișate folosind ferofluid (n.red.: un lichid care devine puternic magnetizat în prezența unui câmp magnetic). Ferofluidul e un mix între caracteristicile magneților și substanțelor fluide. Atunci când un câmp magnetic se apropie de el, are loc un conflict în material: în timp ce elementele feromagnetice sunt atrase de magneți, cele fluide încearcă să rămână pe loc. Așa are loc efectul hipnotizant, scrie playtech.ro.

Ceasul Rhei

„Rhei este undeva la granița dintre analog și digital, unde regulile mecanice și legile naturii se combină pentru a crea această iluzie într-o formă digitală”, a explicat unul dintre creatorii proiectului.

Fascinant, nu-i aşa?

Sursa: playtech.ro

Credinţa a mii de persoane a fost zguduită din temelii! Iisus nu a existat niciodată! Cine a făcut această afirmaţie... Poftele culinare, la un pas să-i aducă sfârşitul! Cum arată bărbatul care a mâncat melci timp de un an de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x