Antena Căutare

Cum i-a salvat Bugs Bunny viata lui Mel Blanc, "vocea" sa!

In 1961, Mel Blanc, actorul care si-a imprumutat vocea pentru cele mai importante desene animate, a suferit un accident de masina si a intrat in coma. Medicii nu-i mai dadeau sperante de viata. Pana intr-o zi, cand l-au intrebat "How are you today, Bugs Bunny?". Blanc a raspuns cu glasul iepurelui cel nastrusnic si si-a revenit

Sunt trei saptamani de cand e in coma. Pe 24 ianuarie 1961, pe cand incerca sa traverseze Sunset Boulevard, Mel Blanc a fost lovit de o masina. Fractura de craniu, picioare rupte. Stop! Cine e Mel Blanc?

Melvin Jerome "Mel" Blanc se nascuse in 1908. Inzestrat cu o voce senzationala, fusese angajat sa fie "glasul" a zeci de personaje de desene animate: Daffy Duck, Porky Pig, Puiul Tweety, Sylvester, Speedy Gonzales, Diavolul Tasmanian ori Bugs Bunny. Fusese poreclit "omul cu o mie de voci", scosese sute de replici devenite, apoi, familiare.

Revenim. Mel e pe patul spitalului, conectat la aparte. Accidentul sau, mediatizat, a nelinistit America. Blanc e iubit de toata lumea, numai la radio tine 15 (da, da, 15) programe! 15.000 de scrisori de sustinere ajung la spital, unele doar cu urmatoarea adresa trecuta la destinatar: "Bugs Bunny, Hollywood, USA". Degeaba! Mel nu e ok. Mai mult, unele ziare, naravase, ii anunta decesul. Se face "breaking news" pentru dezmintire. Blanc nu poate vorbi, nu e constient. Aici apare un medic destept. Povestea e confirmata chiar de Mel, in autobiografia sa, dar si de familie. Doctorului ii vine o idee. Incepe sa vorbeasca in salon ca Bugs Bunny. Apoi, brusc, isi intreba pacientul. "How are you today, Bugs Bunny?" MINUNEEEE. Mel raspunde cu "vocea" iepurelui! "Bugs Bunny mi-a salvat viata", e citatul din autobiografie.

Pe 17 martie, Mel paraseste UCLA Medical Center si ajunge acasa, unde e asteptat de 150 de prieteni si vecini.

Avea sa traiasca pana la 81 de ani. Se estima ca in 1989, anul decesului, in fiecare zi, intra in casele a 20.000.000 de oameni!

VIDEO! Pinguinii, ajutoare de nadejde pentru Mos Craciun... Face flori din zahar! Cel mai tare preparator de vata pe bat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x