Antena Căutare

Cum să fentezi legea antifumat. Uite la ce soluţii inedite s-a gândit un blogger fumător

Legea anti-fumat a dat tonul unei "răfuieli" verbale între fumători şi nefumători. Printre ei se află şi jurnalistul Mihai Ursu, care propune pe blogul său 4 soluţii pentru a fenta legea.

Legea anti-fumat a dat tonul unei "răfuieli" verbale între fumători şi nefumători. Printre ei se află şi un jurnalist inventiv, care propune pe blogul său soluţii pentru a "fenta" legea.

"V-am adunat aici ca să vă împărtăşesc vreo câteva metode simple prin care se poate fuma înăuntru, chiar şi după publicarea în Monitorul Oficial a legii ce împarte cetăţenii României în două categorii – oameni rezonabili şi fascişti exaltaţi. Şi vreau să precizez de la bun început că şi eu sînt contra fumatului în restaurante, în spitale, grădiniţe, în şcoli, în sălile de concerte, la locul de muncă, în gări şi peste tot pe acolo pe unde oamenii vin să mănînce, să rezolve o treabă sau să se caute de sănătate", scrie Ursu pe blogul său.

Iată soluţiile pe care le propune acesta:

1. Members only

Cu alte cuvinte, patroane, bodega ta nu va mai fi un loc cu acces public, ci un club privat. Ne faci cartele de membru, semnăm o adeziune în care luăm la cunoştinţă că în interiorul clubului se fumează în draci, cotizăm cu o taxă simbolică lunară la fosta ta cârciumă, acum transformată în asociaţie obştească exclusivistă, la intrare un agent de pază se va asigura că nu intră minori şi cam aia e.

2. Lock-in

E o practică la care am participat cu mare bucurie în Marea Britanie, acolo unde legile antifumat pot lua premiul întîi cu coroniţă la capitolul fascism. Însă, chiar şi acolo, unii patroni de pub trag zăvorul pe uşă după o anumită oră, moment în care intră în vigoare aşa-numitul „lock-in”. Bodega nu mai e loc public din acea clipă, e spaţiu privat.

3. Science, bitches!

Adică transformi bodega în Centru pentru studierea fumatului, aşa cum a existat cel puţin un precedent în UK. Patroana care a avut tupeul să facă aşa ceva şi-a dublat clientela instantaneu, iar autorităţile locale, în bigotismul lor, au cheltuit milioane de lire ca să îi închidă prăvălia.

Ce părere ai despre ideile lui? Ai încerca vreuna dintre aceste metode?

"Vedeţi cum lucrează Dumnezeu?" Vocea de aur s-a întors la radio! Omul străzii, doborât de vicii, a devenit di... Care este diferenţa dintre un diamant şi un briliant? Cei mai mulţi oameni nu ştiu sensul corect al cuvintelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x