Antena Căutare

Cum sa-ti alegi un ceas potrivit stilului tau?

Fie ca ai deja o colectie numeroasa de ceasuri sau iti doresti sa-ti achizitionezi primul tau ceas de mana, alegerea modelului de ceas potrivit stilului tau se poate dovedi a fi un proces indelungat si confuz. Alegerea unui ceas este o decizie personala, pana la urma lucrul care conteaza cel mai mult fiind ca tie sa iti placa ceasul ales, sa-l porti cu placere si nu in ultimul rand, sa ti-l poti permite. Chiar si asa, merita sa fii atent la anumite detalii care pot face diferenta intre un ceas de calitate care sa te tina multi ani, sau un ceas care arata bine, este ieftin dar are o calitate inferioara.

Fie ca ai deja o colectie numeroasa de ceasuri sau iti doresti sa-ti achizitionezi primul tau ceas de mana, alegerea modelului de ceas potrivit stilului tau se poate dovedi a fi un proces indelungat si confuz. Alegerea unui ceas este o decizie personala, pana la urma lucrul care conteaza cel mai mult fiind ca tie sa iti placa ceasul ales, sa-l porti cu placere si nu in ultimul rand, sa ti-l poti permite. Chiar si asa, merita sa fii atent la anumite detalii care pot face diferenta intre un ceas de calitate care sa te tina multi ani, sau un ceas care arata bine, este ieftin dar are o calitate inferioara.

Putand alege dintre atatea stiluri, materiale, culori sau branduri diferite, trebuie sa stii de la bun inceput anumite lucruri care te vor ajuta in a face o alegere rapida si inspirata.

Stabileste-ti un buget

Cu siguranta nu e o idee buna sa te grabesti si sa-ti achizitionezi cel mai ieftin ceas pe care il gasesti. Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi un ceas nou, cel mai bine ar fi sa lasi o perioada de timp sa treaca in care sa pui niste bani deoparte, pentru ca apoi sa iti poti permite un ceas de calitate, dar la un pret accesibil tie.

Poti folosi aceasta perioada de timp in care economisesti pentru a te informa cu privire la tipurile de ceasuri disponibile pe piata, preturile acestora si locurile de unde le poti cumpara. Daca cunosti pe cineva cu experienta in domeniu, cel mai bine ar fi sa ceri o parere de la acea persoana. In caz contrar, internetul iti sta la dispozitie cu o multime de informatii utile, acest articol fiind un punct bun de plecare.

Alege-ti un stil

Tipul de ceas pe care urmeaza sa il cumperi trebuie sa fie in stransa legatura cu stilul tau vestimentar. Daca esti o persoana care se imbraca in haine lejere, confortabile, un ceas casual ar putea fi o decizie corecta. Daca esti o persoana care face mult sport si ai nevoie de un ceas pentru zilele in care iesi la alergat, un ceas sport te va ajuta nu doar ca aspect, ci si prin functiile speciale oferite de acesta. Daca participi la multe evenimente formale, sau iti doresti un ceas pe care sa-l asortezi tinutei de la birou, un ceas elegant bine ales te va ajuta cu siguranta sa iesi in evidenta.

Astfel, inca de dinainte de a te hotari ca ai nevoie de un ceas nou, trebuie sa-ti pui intrebarea urmatoare: unde si cand vrea sa port acest ceas? Raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta sa economisesti timp si sa te focusezi pe un stil anume de ceasuri.

Intotdeauna alege un original

Daca te gandesti ca alegerea unui ceas replica ar putea fi o optiune potrivita prin faptul ca iti poti alege un “brand celebru” la un pret mult mai mic, ar trebui sa te gandesti mai mult la faptul ca ceasurile de acest tip nu se compara in privinta calitatii cu ceasurile originale. Un ceas este original nu prin prisma denumirii brandului, ci prin faptul ca acesta este realizat din materiale de calitate si functioneaza la parametri inalti .

Astfel, daca iti doresti un ceas de calitate, care sa te tina o perioada lunga si care sa aduca un plus stilului tau, alege intotdeauna un produs original, la care vei beneficia de servicii precum garantie sau suport.

Transforma ceasul in accesoriul perfect pentru tinuta ta

Acum ca am stabilit intrebarile initiale la care trebuie sa raspunzi inainte de a achizitiona un ceas nou, trebuie sa vorbim putin si despre tipurile de ceasuri disponibile pe piata, materialele, brandurile si preturile acestora, lucruri foarte importante, care, daca esti atent, te vor ajuta sa-ti cumperi un ceas de calitate si potrivit cu ocaziile la care vrei sa-l porti.

Ceasuri elegante

Dupa cum le spune si numele, ceasurile elegante reprezinta un accesoriu cu un aspect “modest”, in sensul ca nu are elemente care sa-l scoata in evidenta, ci adopta un aspect mai clasic care ii permite sa fie un accesoriu subtil, dar cu impact. Ceasurile elegante nu trebuie sa iasa in evidenta ca un dispozitiv tehnologic purtat la mana, ci sa completeze o tinuta formala printr-un plus de stil. Acest tip de ceasuri au de obicei un aspect clasic, rezumandu-se doar la cele mai importante functii (data si ora) fiind usor mai scumpe decat ceasurile casual, in functie de producator.

Ceasuri sport

Acest tip de ceas poate fi potrivit pentru tine in cazul in care esti o persoana care face mult sport si isi doreste un ceas cu functii utile pentru aceste tipuri de activitati. Aceste functii pornesc de la unele simple, cum ar fi cronometrul dar pot fi si mai avansate, unele ceasuri sport fiind echipate cu senzori de masurare a pulsului sau a distantei parcurse de o persoana. Din punct de vedere al aspectului, aceste ceasuri sunt ceva mai rigide si solide, fiind construite special pentru a rezista impotriva unor conditii mai putin obisnuite, precum ploaia (apa) sau a loviturilor puternice. De aceea, aceste ceasuri sunt potrivite pentru activitatii outdoor, iesiri in aer liber sau practicarea diverselor sporturi.

Ceasuri Casual

Am putea spune ca ceasurile casual reprezinta un compromis intre ceasurile elegante si cele sport, imprumutand de la fiecare din cele de mai sus anumite elemente. De obicei, ceasurile casual sunt o varianta mai “fashion” a ceasurilor sport, dar nu indeajuns pentru a putea fi purtate alaturi de o tinuta eleganta, formale. Astfel, ceasurile casual sunt potrivite tinutelor cu acelasi nume. Pot fi purtate alaturi de tinute lejere, cum ar fi o pereche de jeans si un tricou, sau chiar o camasa, avantajul acestor tipuri de ceasuri fiind acela ca pot fi asortate tinutelor de zi cu zi, iar preturile acestora sunt de obiecei destul de accesibile.

Ceasuri Fashion

Acest tip de ceasuri este o combinatie dintre o piesa de bijuterie si un ceas elegant si se remarca prin diverse detalii menite sa adapteze ceasurilor trendurilor mereu schimbatoare din moda. Astfel, acest tip de ceasuri foloseste culori, materiale si stiluri moderne, inspirate din ultimele trenduri in moda si au scopul de a se face remarcate atat pe sine, cat si pe cel care le poarta. Ceasurile fashion sunt foarte apreciate in special de catre tineri, care adopta tinute cool, la moda si care isi doresc un ceas pe masura. Daca va doriti un astfel de ceas, puteti achizitiona atat din magazinele fizice cat si online din Romania ceasuri Guess, Mark Maddox, Nixon, Pepe Jeans, Wesse sau Ingersoll, toate aceste branduri avand numeroase modele de ceasuri in stil fashion, la preturi destul de accesibile.

Ceasuri Smart – Smartwatches

Ceasurile Smart reprezinta cea mai recenta tendinta in industria tehnologiilor de tip wearables, avand forma unui ceas clasic dar functiile avansate ale unui PC sau smartphone. Aceste ceasuri moderne pot rula aplicatii si reda diverse forme de continut media, de la muzica si fotografii, pana la videoclipuri si radio. Multe dintre ceasurile smart sunt dotate tehnologii touchscreen, navigarea fiind similara cu cea pe un telefon mobil inteligent. La fel ca si in cazul telefoanelor moderne, ceasurile inteligente pot fi conectate la internet, ceea ce ii ofera utilizatorului posibilitatea de a accesa diverse aplicatii precum navigare GPS sau instant messaging iar conectarea acestuia la un telefon mobil prin intermediul bluetooth-ului ofera posibilitatea de a efectua apeluri.

Materialul ceasului - un detaliu ce poate face diferenta

Dupa ce te-ai hotarat asupra modului in care vrei sa porti ceasul si la ce tinute vrei sa il asortezi, ar trebuie sa mai tratezi cu atentie cateva detalii, primul dintre acestea fiind materialul sau materialele din care este confectionat ceasul. Cele mai importante parti ale ceasului pe care trebuie sa le verifici din acest punct de vedere sunt carcasa, geamul si cureaua ceasului.

Printre cele mai populare materiale de ceasuri, se enumera:

Otelul inoxidabil este un material foarte popular datorita rezistentei indelungate in timp si a faptului ca acest material previne ruginirea si decolorarea ceasului. Astfel, ceasul nu doar ca va functiona pentru o perioada lunga de timp, dar isi va pastra si aspectul original

Ceasurile placate cu aur ofera aspectul unui ceas din aur solid, dar la un pret mult mai mic. In functie de producator, grosimea stratului de aur difera, iar ceasurile placate cu aur de culoare roz s-au remarcat in ultima perioada drept un accesoriu foarte la moda. De asemenea, din aceeasi categorie fac parte si ceasurile placate cu argint sau platina, in diferite nuante.

Ceramica a devinit in ultima perioada un material foarte cautat la ceasuri, datorita faptului ca ceasurile realizate din acest material au un aspect foarte neted si finisat dar si a faptului ca ceramica este un material foarte rezistent la zgarieturi si foarte durabil in timp.

Titaniul este de asemenea un material din ce in ce mai folosit in industria ceasurilor. Titanul este un material la fel de durabil ca si otelul inoxidabil, dar mult mai usor ca greutate. Un alt avantaj major oferit de acest material este faptul ca titaniul este un material hipoalergenic, astfel ca poate fi o alegere inspirata pentru cei care au alergii la metal sau la diversi compusi chimici.

In ceea priveste bratara ceasurilor, materialele folosite pentru confectionarea acestora se impart in 3 mari categorii:

Bratari metalice – aceste tipuri de bratari sunt foarte populare si des-intalnite, cel mai folosit material fiind otelul inoxidabil, in combinatie cu diverse alte materiale precum aur, argint sau platina. Bratarile metalice ofera un plus de eleganta si stil, dar se pot dovedi destul de incomode in cazul in care persoana care poarta un ceas cu bratara metalica are un stil de viata mai activ si face multa miscare

Bratari din plastic sau silicon – nu sunt rare cazurile in care un ceas cu carcasa din otel inoxidabil are o bratara din plastic sau silicon. Aceste materiale sunt foarte usoare si confortabile, astfel ca sunt o alegere buna pentru cei care au un stil de viata activ si fac multa miscare. Datorita faptului ca aceste bratari au de obicei un pret destul de mic, o persoana isi poate achizitiona modele si culori diferite pentru acelasi ceas, putand astfel asorta accesoriul cu diverse tinute diferite.

Bratari din piele – un ceas clasic, elegant sau de lux poate primi un aspect retro prin alegerea unei bratari din piele. Aceste bratari sunt foarte populare datorita faptului ca vin in diverse forme, culori, texturi si aspecte diferite. Desi de obicei bratarile din piele pot fi pastrate intr-o conditie buna pentru zeci de ani, acestea nu sunt recomandate pentru cei care intra in contact cu apa, deoarece pielea poate fi deteriorata prin expunerea repetata la conditii umede. Veti gasi ceasuri cu bratara din piele in orice categorie ati cauta, fie ca va doriti un ceas fashion, unul elegant sau un ceas casual. Pe piata din Romania, puteti gasi ceasuri Romanson, Viceroy, Tissot, Rothenschild, Hugo Boss sau ceasuri Guess de dama sau barbatesti, toate aceste branduri avand in portofoliu diverse ceasuri cu curea de piele si nu numai.

Acordand atentie acestor detalii vei putea face o decizie corecta, atat din punct de vedere al brandului ales, cat si al materialelor din care este realizat ceasuri. De asemenea, o decizie informata de va ajuta sa platesti pretul corect pentru un ceas si sa eviti situatia in care platesti mult prea mult pentru un ceas de slaba calitate sau care nu se potriveste cu stilul tau vestimentar sau de viata.

Mănăstirea Văcărești: Cum a distrus Sergiu Nicolaescu crucea de marmură a lui Mavrocordat cu tancuri și aruncătoare de f... Amanda a suferit arsuri grave pe când era bebeluş. După patru decenii, s-a întâlnit cu asistenta medicală care a îngriji...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x