Antena Căutare

Cum scoți petele galbene de pe perne, de fapt. Truc simplu, rapid și ieftin

Pernele se îngălbenesc în timp și, de cele mai multe ori, detergenții obișnuiți nu reușesc să scoată petele. Descoperă de ce se formează urmele galbene și cum poți să le îndepărtezi, folosind un truc cât se poate de simplu.

perna cu pete galbene Galerie
Descoperă cel mai simplu și rapid truc pentru a înlătura petele galbene de pe perne | sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță ai observat faptul că pernele, indiferent de materialul din care sunt făcute sau de calitatea lor, se îngălbenesc pe măsură ce trece timpul. Urmele galbene nu ies ușor, indiferent de detergentul folosit. Descoperă ce trebuie să faci ca să le albești, fără prea multe cheltuieli sau eforturi.

Cum scoți petele galbene de pe perne, de fapt. Truc simplu, ieftin și rapid

Indiferent cât de mult am încerca și ce produse de curățenie am folosi, petele galbene de pe perne nu pot fi îndepărtate ușor. În dorința de-a elimina această problemă, numeroase persoane aleg să folosească chiar înălbitori sau clor. Totuși, experții în materie de curățenie susțin că nu aceasta este cea mai bună soluție, fiindcă facem pernele să fie și mai galbene.

Citește și: Un bărbat a trăit spaima vieții lui când a dat pernele canapelei sale la o parte. Ce se afla chiar în casa lui

Un specialist în materie de casă și curățenie a dezvăluit în cadrul unui articol publicat pe un site ce comercializează articole pentru dormitor ce sunt aceste pete galbene de pe perne și cum putem scăpa de ele. Potrivit acestuia, urmele galbene se formează din cauza transpirației din timpul nopții.

„Să transpiri în somn este ceva natural, mai ales pe măsură ce vremea este tot mai caldă, dar chiar și în timpul iernii. Totuși, indiferent de temperaturi sau de anotimp este extrem de important să menținem igiena pernelor și să le spălăm corect. Respectând anumite reguli putem să scăpăm de petele galbene de pe perne”, susține specialistul, potrivit celor de la thesun.co.uk.

Citește și: Cum să îndepărtezi petele de murdărie de pe haine. Sfaturi utile de la specialiștii în curățenie

Cel mai important sfat este să nu folosești clorul, căci acesta poate să agraveze situația și să facă pernele și mai galbene, ca urmare a reacției dintre substanța respectivă și transpirație. În schimb, expertul recomandă să folosim un înălbitor cu oxigen și fără clor. Țesăturile sunt protejate și petele sunt eliminate simplu, rapid și ieftin, fără riscul de-a îngălbeni materialul.

Tot ce ai de făcut este să lași pernele la muiat într-o soluție de apă cu înălbitor cu oxigen și fără clor. Spală-le apoi și lasă-le la uscat. Vei vedea nu doar că petele galbene au dispărut, dar și că materialul arată mult mai bine.

Un alt truc sugerat de internauți este cel pe bază de borax. Dacă după ce speli pernele la mașina de spălat nu se curăță acele pete, atunci trebuie să adaugi o jumătate de pahar de clor și o jumătate de pahar de borax, pe lângă care adaugi și detergent. Această combinație de soluții va ajuta la îndepărtarea și igienizarea pernelor tale.

Ce produs e mai sănătos: margarina sau untul? Ce spun experții... Iluzie optică virală. Găsește leopardul din imagine într-un timp cât mai scurt. Unde se află felina, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x