Antena Căutare

Cum se curăță adidașii astfel să evităm distrugerea lor. Sfaturi utile

Cu cât sunt folosiți mai des, adidașii se murdăresc mai repede și necesită o îngrijire specială. În funcție de materialele din care sunt confecționați, dar și de recomandările producătorilor, adidașilor trebuie să li se acorde atenție deosebită pentru a nu se deteriora înainte de vreme.

adisadi albi
Adidașii trebuie curățați cu grijă în funcție de recomandări | Shutterstock

Pantofii sport, adidașii, sunt încălțările preferate de persoanele active. Aceasta deoarece sunt comozi și ușor de purtat.

Adidașii care nu sunt curățați corect, își pierd forma

Curățarea perechilor de adidași nu este un procedeu atât de simplu pe cât pare. Aceasta deoarece unele materiale din care sunt confecționați nu tolerează contactul cu apa.

Aceasta deoarece, dacă nu sunt curățați corect, puși într-o mașină de spălat automată, la o temperatură necorespunzătoare, pantofii își pot pierde forma.

Prima recomandare, înainte de a începe procesul de curățare, este ca adidașii să nu fie spălați dacă sunt confecționați din mai multe tipuri de material. De exemplu, piele naturală în combinație cu cauciuc și polimeri spumați.

Citește și: De ce e recomandat să incluzi dovleacul în rutina de îngrijire personală: sfaturile specialiștilor

Înainte să vă spălați adidașii trebuie să urmați o serie de pași. În primul rând vedeți care sunt recomandările producătorilor. Apoi curățați pantofii cu grijă de praf, nisip, pietricele, resturi etc.

Îndepărtați branțurile și șireturile, iar dacă aveți folosiți o plasă specială când îi puneți în mașina automată. Evitați să spălați pantofii din piele de căprioară, nubuc și piele în mașina de spălat automată.

Dacă încălțămintea nu este cusută, ci fixată cu adeziv, trebuie spălată manual manual și fără înmuiere.

După spălare lăsați pantofii să se usuce în mod natural, fără să-i puneți aproape de o sursă de încălzire.

Citește și:Picioarele tale merită să fie răsfățate cu adidași de damă calitativi

Nu este recomandat să se curețe mai mult de 2 perechi de pantofi într-un singur ciclu de spălare. Atunci când se alege programul de spălare, este recoandat cel destinat special pentru aceasta. Mașinile de spălat mai noi au un program numit „Pantofi sport”.

Dacă acest program nu există la mașina de spălat, atunci se recomandă un program pentru haine delicate. Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 30 – 40 de grade, iar numărul de rotații să atingă 400 – 500. De asemenea, timpul de spălare va fi redus la minimum.

Pentru spălarea adidașilor se recomandă detergentul lichi care să nu conțină componente agresive, de exemplu, clor sau acizi. În cazul pantofilor colorați este nevoie de produse potrivite pentru îngrijirea lucrurilor colorate.

Cel mai potrivit detergent este cel sub formă de capsulele cu gel, care se introduc direct în tambur, mai arată sursa citată.

12,5 milioane de dolari, bani ținuți în pungi de supermarket. De unde provin și ce a pățit cel ce i-a ascuns astfel... Cine este cea mai urâtă femeie din lume si cum a devenit simbolul demnitatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x