Antena Căutare

Cum se joacă „Balena albastră” și ce sarcini primesc tinerii care acceptă provocarea

În ultima perioadă tot mai mulți tineri cad în capcana jocului numit „Balena Albastră” și ajung chiar să se sinucidă.

În ultima perioadă tot mai mulți tineri cad în capcana jocului numit „Balena Albastră” și ajung chiar să se sinucidă.

Principiul jocului constă în realizarea unor sarcini. Tinerii intrați pe site-ul jocului „Blue Whale” primesc timp de 50 de zile un număr de 50 de sarcini pe care trebuie să le urmeze. Li se cere discreție maximă, dar și reușita îndeplinirii fiecărui pas.

Provocările primite de tineri în jocul „Balena albastră” sunt variate, dar toate au ca unic scop inducerea unei stări de tristețe, de depresie, de angoasă.

De exemplu, jucătorilor li se cere să își facă tăieturi pe brațe, să asculte melodii triste la ceas târziu în noapte, să mimeze moartea, să își țină respirația cu mâinile pe piept sau chiar să se uite la filme horror.

Psihologii spun că trezitul la ore târzii și activitățile propuse de joc afectează psihicul adolscenților. La aceas vârstă, toți se află în căutare de atenție, de înțelegere sau de refugiu. Din păcate însă, refugiul în acest joc se poate termina tragic.

Sarcinile trebuie urmate întocmai, iar administratorii jocului se asigură că primesc poze de la utilizatorii care pretind că și-au îndeplini sarcinile. Așadar, dovezile sunt importante.

Dacă cineva intrat în joc nu îndeplinește o sarcină, atunci administratorii jocului „Balena albastră” trec la presiuni și la amenințări ce uneori vizează nu doar jucătorul, ci și familia sau prietenii tinerilor. De teamă ca familia să nu pățească ceva rău, jucătorii merg mai departe cu jocul.

Accesezi site-ul și administratorii îți află toate datele de contact, pe care apoi le folosesc pentru a te hărțui să continui jocul.

Fiecare jucător are un administrator personal.

„Eu sunt balena ta personală. Vei primi 50 de sarcini timp de 50 de zile. Eu te voi ajuta să duci jocul până la capăt. Ultima zi este cea în care în care te sinucizi și jocul se termină. Nu există cale de întoarcere. Dacă mori, tu câștigi. Dacă nu, atunci te voi ajuta să faci asta. Ești pregătit?”

Ce sarcini primesc tinerii

  1. Cu ajutorul unei lame taie pe piele semnul F57
  2. Trezește-te la 4:20 dimineața și ascultă muzica trimisă de „balena ta”
  3. Să-ți tai buza.
  4. Înfige un ac în deget de cât mai multe ori.
  5. Fă-ți rău până simți durerea.
  6. Găsește o clădire înaltă și stai pe marginea ei

Și lista continuă cu alte 54 de sarcini similare.

Denumirea jocului „Balena albastră” are legătură cu faptul că balenele albastre sunt singurele animale capabile de suicid.

Potrivit autorităților ruse, în spatele acestui joc este Filip Budeikin, care a declarat pentru presă că „victimele au murit fericite. Le-am dat ceea ce nu aveau în viața reală: căldură înțelegere, conexiune”.

GALERIE FOTO. ”Poarta către Iad”, descoperită și abandonată în același an! Darvaza, locul care arde, neîncetat, din 1971... În „Orașul Îngerilor” el este tatăl celor bolnavi, cu aripi frânte! Povestea emoționantă a unui OM!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x