Antena Căutare

Cum se vede Terra de la o distanta de... 17,7 miliarde de kilometri. Imagini spectaculoase!

Avem micul nostru Univers aici pe Terra, iar tot ce este mai incolo de planeta noastra nu reprezinta decat un mister pentru multi dintre noi. Imaginile surprinse de sondele spatiale ce ne mai lamuresc in legatura cu ceea ce se afla dincolo de "ceruri". Daca este dificil sa ne imaginam ce inseamna, in dimensiuni reale, sistemul nostru solar, te-ai intrebat vreodata cum arata Pamantul intr-un peisaj aflat la... 17,7 miliarde de kilometri distanta?

Sonda Voyager 1 a trimis, dupa o calatorie de 35 de ani, primele imagini cu Universul dincolo de Sistemul Solar. A parcurs 17,7 miliarde de kilometri, insa "efortul" a meritat. O fotografie spectaculoasa ne arata cat de mici suntem in raport cu infinitatea Universului. Pamantul nu este decat un punct luminos, pierdut intre miliarde de alte astre si corpuri ceresti. Voyager 1 a mai transmis si cateva capturi foto cu Io, unul dintre satelitii naturali ai planetei Jupiter, in care au fost surprinse explozii vulcanice puternice.

Voyager 1, alatur de Voyager 2, a fost trimis in spatiu in 1977, aflandu-se, in prezent, la o distanta de 18 miliarde de kilometri de sistemul nostru planetar. Sonda calatoreste cu o viteza de 17 kilometri pe secunda, avand nevoie, in prezent, de aproape 16 minute pentru a transmite date in retelele NASA, de pe Terra. Plini de imaginatie, oamenii de stiinta din anii '70 au atasat celor doua sonde imagini si inregistrari cu planeta noastra, in cazul in care "calatorii in spatiu" vor fi "capturati" de civilizatiile extraterestre.

Vezi in VIDEO de mai sus imagini surprinse in timpul calatoriei sondei Voyager 1! Plus, GALERIA FOTO care va arata Pamantul de la o distanta fabuloasa!

Foto: britannica.com

Asa sting americanii focul!... Video senzational: Asa sting rusii focul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x