Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Sate vândute la preț de apartament! Cum te faci milionar peste noapte

Oricât de greu ar părea de crezut există un loc în Spania unde poți cumpăra un sat întreg, cu case și ferme, totul la preț de apartament cu trei camere! 

Oricât de greu ar părea de crezut există un loc în Spania unde poți cumpăra un sat întreg, cu case și ferme, totul la preț de apartament cu trei camere!

Se întâmplă în Spania, după ce sute de sate au devenit pustii, în urma deciziei oamenilor de-a pleca la orașe, pentru un trai mai bun. Casele sunt scoase la vânzare și, conform specialiștilor, poți cumpăra tot satul Acorralada din regiunea spaniolă Galicia cu incredibila sumă de 85.000 de euro!

Mediul rural din Spania este plin de astfel de sate abandonate precum Acorralada, care sunt scoase la vânzare după ce proprietarii le-au abandonat.

Sursa foto: bloomberg.com

Pentru guvernul premierului Pedro Sanchez, care a făcut din oprirea depopulării rurale o prioritate la venirea la putere anul trecut, astfel de eforturi pot pune capăt deşertificării rurale înainte de a deveni o criză teritorială.

CUMPERI UN SAT LA PREȚ DE APARTAMENT CA SĂ DEZVOLȚI O AFACERE

Străinii aventuroşi şi spaniolii întreprinzători încep să fie văzuţi ca o parte a soluţiei pe măsură ce încep să cumpere satele, profitând de preţurile extrem de scăzute. Aldeas Abandonadas, o agenţie imobiliară specializată pe vânzarea de sate, a reuşit să vândă anul trecut aproximativ 40 de sate, iar cumpărătorii străini au fost responsabili pentru 90% din tranzacţii. Recent agenţia imobiliară a primit un impuls după ce actriţa Gwyneth Paltrow a menţionat unul din satele din portofoliul Aldeas Abandonadas drept un posibil cadou de Crăciun.

Sursa foto: bloomberg.com

"Oamenii vin din toată lumea să cumpere", spune Pepe Rodil, manager la agenţia imobiliară Aldeas Abandonadas, care a atras atenţia asupra faimoaselor produse culinare din regiune drept stimulent pentru potenţialii cumpărători, conform celor de la Agerpres.

În prezent există aproximativ 1.500 de sate abandonate în Spania.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro