Antena Căutare

Curtea de Conturi cumpara superlaptopuri de trei ori mai scumpe decat pretul pietei

Achizitia unui lot de laptopuri arunca o lumina proasta asupra Curtii de Conturi, organismul de control cu cea mai mare putere in stat, institutie care, practic, nu poate fi controlata decat politic. Cum­pararea celor 80 de laptopuri ridica nume­roa­se semne de intrebare, pornind de la pretul exagerat de mare pana la caracteristicile tehnice solicitate care nu au legatura cu activitatea de control sau audit, ci duc cu gandul la un laptop de „fite”.

Despre faptul ca si la Curtea de Conturi au loc achizitii ciudate, asemanatoare cu cele pe care controlorii de conturi le trimit la Parchet pentru a fi cercetate din punct de vedere penal, s-a mai auzit pe la colturi, insa documentele unei recente achizitii de laptopuri ridica mari semne de intrebare, in sensul ca achizitia ar putea fi facuta „cu dedicatie".

Dar sa prezentam cateva elemente care ar putea conduce catre aceasta concluzie. In primul rand ar fi viteza cu care s-au desfasurat lucrurile. Potrivit site-ului eLicitatie, Curtea de Conturi a publicat anuntul pe data de 12 august 2010, iar data-limita de depunere a ofertelor a fost fixata dupa numai o saptamana, 19 august, ora 10.00.

In aceeasi zi, la ora 11.30, trebuiau deschise ofer­tele. Contactati pe data de 19 august sa ne comu­nice cine a fost castigatorul contractului, reprezentantii Biroului de presa au solicitat o cerere scrisa, dupa care nu au mai dat niciun raspuns. Asteptam in continuare raspunsul oficial al institutiei de control privind castigatorul contractului si confirmarea livrarii laptopurilor.
Un alt element neobisnuit este ca pe site-ul institutiei, la capitolul achizitii publice, nu apare nimic legat de cumpararea celor 80 de laptopuri.

Laptop de 65 de milioane de lei

In documentatia de atribuire a contractului de furnizare mai apare un fapt ciudat, la capitolul legis­latie aplicata fiind invocata o lege care regle­menteaza stimularea infiintarii si dezvoltarii Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Este vorba de Legea 346 din 2004, cu modificarile si com­ple­tarile ulterioare. Ce legatura o avea cu Curtea de Conturi?

Tot articolul, in Financiarul

23 August, de la parada oficiala la party de fite... VIDEO! Soldatii afgani, instructie cu arme din... lemn!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x