Antena Căutare

De suferi cu inima, stai pe liniște! 28.000.000 de euro! Cel mai scump ceas din lume!!!

Pe 9 noiembruie, la licitația de la ”Only Watch” din Geneva, Elveția, un ceas ”Patek Philippe” a stabilit un nou record mondial, fiind vândut cu 28.000.000 de euro. Vorbim despre un ”exemplar” din 2019, nu unul istoric

De suferi cu inima, stai pe liniște! 28.000.000 de euro! Cel mai scump ceas din lume!!! Galerie
Pentru a nu lăsa loc de interpretări, cei de la ”Patek Philippe” au trecut pe ceasul de 28.000.000 de euro, simplu, ”The Only One”

28.000.000 de euro! Acesta este prețul plătit pentru cel mai scump ceas din lume, la ”Only Watch” din 9 noiembrie, de la Geneva, Elveția, cea mai luxoasă licitație filantropică din lume, dacă ”luxos” și ”filantropic” pot viețui dimpreună în același context. Este vorba despre o bijuterie ”Patek Philippe Grandmaster Chime 47 mm”, ce l-a detronat pe ”Rolex”-ul ce deținea, până acum, recordul mondial.

Prețul de pornire a fost unul mult mai mic, ”doar” 3.400.000 de euro, dar colecționarii cu ștaif au decis să nu plece acasă fără această minune, așa că au pornit a licita, ajungând la un preț de opt ori mai mare! Interesant este faptul că s-a plătit opera de artă, nu istoria: exemplarul a fost realizat special pentru ”Only Watch 2019!”

Leonardo da Vinci a spulberat tot!!! Pictura sa, SALVATOR MUNDI, a fost vândută cu 450.000.000 $, devenind cea mai scumpă din istoria omenirii!!!​

Dar ce avem noi aici?

În primul rând, vorbim despre oțel, un material obișnuit la ”Patek”, dar nu și la aceste ediții. Culoarea ”somon” se combină cu numerele negre, stil ”Breguet”. Interesant este faptul că ceasul dispune de două ”fețe”, una de aur roz, iar alta de aur negru, pentru zămislirea acestora fiind nevoie de 100.000 de ore!!! Poate arăta două ore complet diferite și are un calendar perpeetuu. ”Trebuie precizat că piesa a fost vândută într-o sală plină de oameni care se pricep la așa ceva”, au spus organizatorii licitației.

De suferi cu inima, stai pe liniște! 28.000.000 de euro! Cel mai scump ceas din lume!!!

Deținătorul poate trece ceasul pe modul ”silențios”, ”soneria cea mică” ori ”soneria mare”

”Patek Philippe & Co”. este un producător de ceasuri din Geneva și din Vallée de Joux, una dintre cele mai renumite ”fabrici” din lume. Ceasornicarul Antoni Patek a început să facă ceasuri de buzunar în 1839 în Geneva, împreună cu colegul său polonez, Franciszek Czapek. S-au despărțit în 1844, iar în 1845 Patek s-a alăturat ceasornicarului francez Adrien Philippe, inventatorul mecanismului care ajută la întoarcerea și reglarea cu mâna a orei, creând astfel primul ceas fără cheie. ”Patek Philippe & Co” a fost fondat în 1851.

Persoanele dispărute vor putea fi găsite cu ajutorul dronelor! Aparatele zburătoare au fost puse în funcțiune și transm... România coboară pe locul 45 din 149 de ţări în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială; pe pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x